FunX

Pressit.nu: Behoefte aan urban

  1. Newschevron right
  2. Pressit.nu: Behoefte aan urban
José van Schie, wethouder van Jeugdzaken en Sport, kwam in de studio van FunX Noorderslag praten over het jeugdbeleid van de gemeente Groningen.

Ondanks het slechte weer en de stormwaarschuwingen van het KNMI kwam de wethouder graag naar de studio om haar verhaal te doen.

De belangrijkste boodschap die de wethouder kwam brengen was dat ze een groot voorstander is van een urban radiostation in Groningen: "Groningen heeft behoefte aan media waarbij jongeren zichzelf kunnen zijn."

Investeren
Wethouder van Schie vindt de Groningse jeugd erg belangrijk. "We moeten investeren in de jeugd, ze zijn onze toekomst en moeten later voor ons zorgen. Om dit te realiseren heeft de gemeente verschillende mogelijkheden om de jeugd te begeleiden. Door snellere hulpverlening bij zaken als school, wonen en werk probeert de gemeente Groningen de jongeren weer op de rails te krijgen."

Ontspanning
Aan ontspanning wordt ook gedacht. "Zo wordt elk jaar het urban-festival New Atraction georganiseerd. Op sportgebied is er onder andere het EK voetbal onder 21 waarvan de finale in het FC Groningen-stadion wordt georganiseerd."

Door: Robbert Warners
Bron: Pressit.nu
Ster advertentie
Ster advertentie