FunX

NLP

  1. Newschevron right
  2. NLP
De drie letters NLP vormen de afkorting voor Neuro Linguistisch Programmeren. Een methodiek die in de jaren '70 door John Grinder en Richard Bandler werd ontwikkeld om communicatie te verbeteren.

Manu ging deze uitzending in gesprek met een aantal NLP Master trainers, waaronder het NLP-echtpaar en oprichters van het NLP opleidingsinstituut NTI-NLP, Bouke de Boer en Dorien Groot.
Ze zijn het levende bewijs dat NLP-technieken in verschillende disciplines toepasbaar zijn. Bouke de Boer was begeleider van vele topsporters, waaronder het Surinaamse Nationale elftal en Dorien Groot richtte samen met Bouke de Boer de basisschool 'Het kleurenorkest' op, waar alle leraren onderlegd zijn in NLP.

Adriana Adriaanse is mede-oprichtster van het NLP-opleidingsinstituut de Homme. Ze geeft al jaren lang trainingen en legde bij Spoken uit wat het component 'Neuro' betekent in NLP.

In het tweede uur ontving Manu NLP-expert en Hypnose-expert Rob Kamps in de studio. Manu en Rob gingen in gesprek over de manier waarop NLP aangeleerd kan worden en Rob gaf een hoop sprekende voorbeelden over wat NLP allemaal kan bewerkstelligen.

De getalenteerde Punt NL MC was ook naar de studio gekomen om zijn fascinatie met NLP toe te lichtten. Verder had hij nog speciaal voor de uitzending een interessant Spook geschreven Muzikanten in de playlist die vast ook al eerder een NLP-cursus hebben gevolgd zijn o.a. Talib Kweli, Looptroop, Canibus, Notorious B.I.G., Common, Jedi Mind Tricks en The Roots.

Speciaal voor geinteresseerde luisteraars heeft de Nederlandse Vereniging van NLP, de NVNLP een introductiecursus samengesteld, waarvoor je je hier kan aanmelden. Enjoy!Download show

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/lijn5/lijn5_201008292100.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie