FunX

Kersverse Miss Nederland Deniz Akkoyun in Start!

  1. Newschevron right
  2. Kersverse Miss Nederland Deniz Akkoyun in Start!
Miss Utrecht, Deniz Akkoyun is de nieuwe Miss Nederland 2008! Tweede en derde werden Miss Overijssel en Miss Noord-Holland.
De 24-jarige Akkoyun uit Amersfoort vertegenwoordigt Nederland in het voorjaar van 2009 bij Miss Europe in Frankrijk. Zelf is ze geboren en getogen in Nederland, maar haar ouders komen uit Alanya, Turkije. Klik snel verder voor de foto's van de kersverse Miss Nederland 2008 die dinsdag in Start zit!

Je las het inderdaad goed! Deniz Akkoyun schuift dinsdagochtend namelijk aan bij Rudo en Aziza in Start. Tussen 8uur en 9uur zit de kersverse Miss Nederland bij FunX in de studio! Dus heb jij nog vragen of opmerkingen voor Deniz, laat dan een reactie achter!

Dit jaar ontbrak de badpakkenronde bij de Miss Nederland verkiezing. In plaats daar van liepen de dames een skipakken ronde met daaronder een bikinitopje. De jurken die de twaalf provinciemissen in de eerste ronde aan hadden waren van de in augustus overleden modeontwerper Percy Irausquin. In de derde ronde sierden de creaties van de beroemde Turkse modeontwerper Erol Albayrak die zelf ook in de jury zat.

Deniz reageerde emotioneel toen ze de door Rodrigo Otazu ontworpen tiara op haar hoofd kreeg. "Het is echt geweldig! Ik heb hem echt op mijn hoofd!", aldus de nieuwe Miss Nederland.

De van oorsprong Turkse kreeg eerder op de avond de vraag waarom er zo weinig Nederlandse vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten. Hierop antwoordde ze "Er moeten meer vrouwen aan de top komen. Vroeger hadden vrouwen minder mogelijkheden. De huidige generatie vrouwen heeft die mogelijkheden wel. Dat moeten we benutten."

De kersverse Miss Nederland is bijna klaar met haar master in strafrecht en tegelijkertijd begonnen aan de master informatierecht in Amsterdam. "Naast mijn studie heb ik vele hobbies waaronder uitgaan, winkelen en reizen", aldus Miss Nederland 2008!

Ster advertentie
Ster advertentie