FunX

Kalibwoy vs Ziggi Part 2: "Geweld is onsportief"

  1. Newschevron right
  2. Kalibwoy vs Ziggi Part 2: "Geweld is onsportief"
Je hoorde maandag bij FunX hoe Kalibwoy vertelde over zijn beef met Ziggi Recado. FunX-dj Maarten kon Ziggi op dat moment niet telefonisch bereiken, maar Andrew Makkinga wilde een dag later wel wat dingen recht zetten. Andrew gaat over de publiciteit van Ziggi en vertelt dat hij het gediss kan hebben. Wat Andrew onsportief vindt is het fysieke geweld en de 'halve verhalen' van Kalibwoy.

Blijf van elkaar af!

Elkaar dissen hoort er volgens Andrew Makkinga bij in de hiphop en reggaewereld, maar hij zegt dat Ziggi nooit een disstrack heeft gemaakt. "Ik vind het [geen disstrack. Het is een riddim waar onder andere Gappy Ranks en Million Stylez op staan." Volgens Andrew gaat die tune inmiddels de hele wereld over. "Ziggi is niet bezig met Kali. Als je hem dan toch aanpakt, dat mag, blijf dan met elkaars poten van elkaar af. (..) Je slaat niet iemand in zijn gezicht om seconden daarna een track te lekken."Rake woorden

"Als je Kalibwoy bent kan je het persoonlijk nemen, maar vervolgens gaat hij Ziggi meerdere keren thuis opzoeken," Dat begrijpt Andrew Makkinga niet: "In dit spel vallen altijd rake woorden, maar dat (fysiek geweld) is volgens mij niet de bedoeling als je iemand disst en diegene reageert niet."

Frass

Ziggi is volgens Andrew niet vrij van zonden, maar hij heeft het gevoel dat Kalibwoy geen vrede wilt en het leuk vindt om Ziggi aan te vallen. "Hij hoort een tune waar een zin in zit. Weet je hoeveel artiesten er in de wereld zijn die Frass heten? Dat is een patoisterm. DJ Frass is één van de grote producers. Niemand van hen heeft Ziggi opgebeld en gevraagd waarom ze gedisst worden."

Apetrotsgedrag

Het stoort Andrew dat fans van beide kanten nu naar FunX luisteren en weer een beef horen. "Reggae staat altijd in een negatief daglicht en wat als één van die fans ineens een steen pakt en op Kali gooit? Dan heb je de poppen aan het dansen." Daarom zegt Andrew tegen Kali: "Climb an other tree, and find an other enemy. Leave it alone. (..) Blijf van elkaar af, want dit is het soort apetrotsgedrag dat de scene kapotmaakt."

Ster advertentie
Ster advertentie