FunX

FunX staat de hele dag in het teken van: het lichtjesfeest Divali!

  1. Newschevron right
  2. FunX staat de hele dag in het teken van: het lichtjesfeest Divali!

Divali! Vanavond, als het donker is, worden alle hindoe-huishoudens verlicht door diya's. Die schaaltjes van aardewerk, gevuld met geklaarde boter en watten, worden aangestoken. Bij dit lichtjesfeest, wordt werelwijd onder andere de overwinning van het licht op de duisternis gevierd.

Natuurlijk worden ook heerlijke authentieke lekkernijen als bara, roti en phulaurie gemaakt. En FunX doet mee in a FunX kinda way, samen met comedian Narsingh Balwantsingh, Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing, dj Dyna en jou!

Over Divali..

Divali staat voor één en al positiviteit. Weet je eigenlijk niet zoveel over het hindoeïstische feest? Geen probleem, want Narsingh Balwantsingh (RTV Rijnmond, OHM) schuift aan in FunX Start om het nog een keer goed uit te leggen.

De Nederlands/Arubaanse Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing begint traditiegetrouw met Divali in de Tweede Kamer, waar ze haar collega's kennis laat maken met dit feest. Fernando belt haar om te vragen hoe ze dat gaat doen.

Turn up the light!

In ClassX kan je een classic request aanvragen met het thema, hoe het ook anders, licht! In Jouw Stad laten we even alle negativiteit weg en is het tijd voor jouw positief nieuwtje van de dag! Dus, heb je bijvoorbeeld je rijbewijs gehaald, heb je net een nieuw liefje, heb je salarisverhoging gekregen? Deel het met FunX!

Niet te vergeten: reporter Jeansen gaat de straat op met een Divali-quiz!

Even wat anders: een LIEVE Morad & shay

Tegenpolen Morad & Shay slachten elkaar vandaag even niet af in hun drie uur durende show van 16-19 uur. It's all about positivity! Tussen 16-17 uur komt dj Dyna langs om een speciaal Divali-setje te draaien. En stipt om 18 uur steken je radiovriendjes een diya aan. Subh Divali!

Ook de Amerikaanse president Obama schenkt aandacht aan Divali:

Ster advertentie
Ster advertentie