FunX

Ajax-speler Sergiño Dest gaat langs scholen om jonge kids te inspireren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax-speler Sergiño Dest gaat langs scholen om jonge kids te inspireren

Voetballer Sergiño Dest verwezenlijkte als jonge jongen zijn droom door profvoetballer te worden bij Ajax. Hij wil nu zelf good vibes verspreiden door jonge kids te inspireren en motiveren om ook achter hun dromen aan te gaan. Daarom start hij vandaag een tour langs scholen om persoonlijk met kinderen te praten. Sergiño vertelde er meer over in Start met Fernando.

Zelfverzekerd

Profvoetballer worden: het is de droom van veel jonge kinderen. Een droom waar veel opofferingen en tegenslagen bij komen kijken. Ook Sergiño maakte het mee. "Ik heb altijd in mezelf geloofd, maar er waren ook mensen die dat niet deden. Toch wist ik wat ik kon en was ik gewoon zelfverzekerd van mijn kunnen."

Impact

Die positieve mindset en het vertrouwen in je eigen kunnen, wil Sergiño graag overbrengen op jonge basisschoolleerlingen. Zo besloot Sergiño een tijdje geleden zijn oude juffrouw van groep 8 op te bellen en haar over zijn plan te vertellen. "Ik wilde eerst alleen langs mijn oude basisschool gaan, maar toen dacht ik: waarom niet langs meerdere scholen?" Een van de grote redenen waarom Sergiño graag jonge kids wil inspireren, is omdat hij zelf niet een rolmodel heeft gehad in zijn jeugd. "Ik weet hoeveel impact een rolmodel kan hebben op kinderen."

Plezier hebben

Sergiño wil een belangrijke boodschap overdragen aan alle kinderen die hij tijdens zijn tour langs scholen zal toespreken. Die boodschap heeft vooral te maken met plezier.

"Je moet plezier hebben in wat je doet. Het moet geen verplichting zijn. Probeer succesvol te worden en iets te maken van je leven."

funxvideo_5eec6fb4dca3c

Ster advertentie
Ster advertentie