FunX

Asielzoeker: "Geen enkel land wil mij hebben"

  1. Newschevron right
  2. Asielzoeker: "Geen enkel land wil mij hebben"
Je moet het land uit! Wat ga je als uitgeprocedeerde asielzoeker dan doen? Je kan protesteren voor de deur van de burgemeester, zoals dat onlangs gebeurde bij de Amsterdamse burgervader Eberhard van der Laan. Dat was tevens de aanleiding voor de CritiX stelling: 'Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten harder worden aangepakt.' 67% van de luisteraars was het daarmee oneens.



Niemand wil mij
"Ik heb van alles gedaan, maar geen enkel land wil me hebben," zei Sunita in de show. Voor Roma's is het moeilijk als ze uitgeprocedeerd worden, want ze hebben geen land. Het land waar ze met haar familie in 2001 uit vluchtte, wil ze niet terug. Hoe pak je dat aan? Zarayda vroeg het haar in CritiX.



Welvarend land
Rapper Typhoon heeft van dichtbij meegemaakt hoe een goede vriend die al twaalf jaar in Nederland woont en een diploma heeft terug moest naar Togo. Dat terwijl hij daar niemand meer heeft. "Ik snap dat je niet iedereen binnen kan laten en iedereen moet checken, maar Nederland gaat nog steeds heel erg goed. We zijn nog steeds enorm welvarend."

Ster advertentie
Ster advertentie