FunX

Afkicken van GHB kan heftig en dodelijk zijn

  1. Newschevron right
  2. Afkicken van GHB kan heftig en dodelijk zijn
GHB is momenteel een van de populairste drugs in Nederland. Het verdooft al je natuurlijke remmingen waardoor je meer lef krijgt. Daarnaast raak je ook nog opgewonden. Na drie uur is het uitgewerkt en heb je geen kater. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en dat is het ook volgens Charles Dortmans van het netwerk voor Verslavingszorg Brabant.

"GHB heeft een positieve uitstraling naar gebruikers. Wat ze niet doorhebben is dat je steeds meer nodig hebt voor hetzelfde effect. Als het bij je aanslaat en je vindt het fijn en lekker, dan kan je het gaan integreren in je dagelijks leven en dan zit je met een probleem," aldus Dortmans. Het gevaar van verslaving ligt daarbij op de loer. "Op dat moment gaat je geest en vervolgens je lichaam erom vragen."

Zomaar even afkicken is zo simpel nog niet. Er treden namelijk heftige ontwenningsverschijnselen op: "Als je ontgift. als je 't spul nodig hebt en je hebt 't niet, dan gaan we ervan uit dat mensen door die heftige ontwenningsverschijnselen zouden kunnen overlijden."


{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76246851"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie