FunX

Muziek redt rapper Flinke Jongen na tragedie

  1. Newschevron right
  2. Muziek redt rapper Flinke Jongen na tragedie
Danny Dijkhuizen groeide op met zijn moeder en twee jongere broertjes. Toen hij 11 jaar oud was gebeurde er iets dat je je ergste vijand niet toewenst. De vriend van zijn moeder vermoordde zijn moeder en zijn broertjes terwijl hij lag te slapen. Hij bleef alleen achter, maar vond de kracht om door te gaan. Nu, 10 jaar later, verwerkt hij zijn heftige verleden door erover te rappen. Danny Dijkhuizen gaat nu dus als mc door het leven onder de naam Flinke Jongen!

Gered!
Een nuchtere, beleefde down to earth jongen stapte vanochtend in Start de studio binnen. Een beeld wat je niet helemaal zou verwachten bij het hartverscheurende verhaal van Danny. Maar zoals voor velen is muziek zijn therapie en zo verwerkt hij zijn verdriet over het verlies van z’n familie in zijn teksten. "Ik heb mijn gevoel in muziek kunnen uiten waardoor ik heel erg vooruit ging als persoon en ik kon mijn gevoelens ergens in kwijt," aldus Danny. In het nummer Brief Aan Boven rapt Flinke Jongen over zijn verleden.Wraakgevoelens?
De moordenaar van zijn moeder en broertjes heeft een celstraf van 15 jaar gekregen plus tbs. Danny heeft hem na die bewuste avond nooit meer gesproken of gezien. "Ik wil gewoon mijn leven leiden, want mijn leven loopt nu prima. Als ik hem iets aan zou doen dan ben ik de dader en hij het slachtoffer," verklaarde Dijkhuizen. "Ik zou het hem in ieder geval nooit vergeven en ook nooit vergeten," vertelde de rapper tot slot.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F101416843"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie