FunX

Yes-R leert van eigen optredens op YouTube

  1. Newschevron right
  2. Yes-R leert van eigen optredens op YouTube
Het zal je maar gebeuren… ga je naar een optreden, mag je geen foto’s maken, of mag er niet gefilmd worden! Bezoekers van optredens van bijvoorbeeld Beyoncé en Prince overkwam dat. Daarom was de stelling maandag bij CritiX: ‘Begrijpelijk dat een artiest mij verbiedt zijn/haar optreden te filmen of te fotograferen.’ 86% van de FunX luisteraars was het oneens met de stelling.

Yes-R
Zarayda sprak in CritiX ook met rapper/zanger Yes-R die het juist leerzaam vindt dat fans zijn optredens filmen en fotograferen. “Ik vind het wel tof dat er gefilmd wordt. Als ik nu mijn eigen gigs wil terugzien, hoef ik alleen maar op YouTube te kijken en dan kan ik ervan leren, dus ik ben er een voorstander van. (..) Het hoort bij deze tijd.”Betaald = betaald
Cherry is een van de luisteraars die het oneens is met de stelling: “Ik betaal mijn kaartje om naar een artiest te kijken, dan wil ik het ook opnemen om te delen. Dus fotograferen en filmen moet kunnen. Je bent geen God die dat kan verbieden.” Shaya was het daar niet mee eens: “Je kunt ook gewoon zeggen dat je iets hebt meegemaakt, daar heb je geen bewijs voor nodig.”Stelling: oneens
Ook op Facebook gaven veel luisteraars hun mening over de stelling. Zo noemt Wikke de stelling onzin: “Ze zijn gewoon mensen, net als iedereen. Ze hoeven niet uit de hoogte komen doen.” Eline is het met hem eens: “Daarvoor ben je artiest. Ik mag filmen en heb tenslotte betaald. Als ik het wil herbeleven of wil delen is het mijn zaak.”

Stelling: eens
Lynsey denkt ook een beetje aan de artiesten: “Misschien willen ze zelf een filmpje naar buiten brengen…” Alexander snapt de artiesten ook: “Artiest wordt je omdat je iets moois de wereld in wilt brengen, je bent niet een ieders bezit.”
Ster advertentie
Ster advertentie