Naar homepage
FunX

10 van de meest belachelijke tikkies die jullie ooit binnenkregen

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. 10 van de meest belachelijke tikkies die jullie ooit binnenkregen

Een tikkie sturen na een etentje, oké. Maar een tikkie van 27 cent sturen voor een ei? Dat is wel heel extreem. Dit was slechts een voorbeeld dat door jullie genoemd werd toen we vroegen welke rare tikkies jullie ooit hebben ontvangen. Hieronder vind je nog tien andere tikkies waarvan je niet gaat geloven dat ze echt verstuurd zijn.

1. vijf weken later toch een tikkie

"Een maatje van me stelde voor om na werk wat te eten en trakteerde. Vijf weken later kreeg ik een tikkie voor dat dinertje, omdat hij het op dat moment niet zo breed meer had en het etentje achteraf gezien niet zo slim was."

Als je iemand uitnodigt voor een etentje dan betaal je er meestal zelf voor of je stuurt de volgende dag een tikkie. Maar om je vijf weken later te bedenken en alsnog een tikkie te sturen? That's crazy.

2. Snelheidsboete

"Het was geen tikkie, maar ik heb wel ooit een appje gehad van iemand waar ik contact mee had. Of ik zijn snelheidsboete van 400 euro wilde betalen, want die hij had gekregen toen we samen in de auto zaten. Hij had schijnbaar te hard gereden (op een weg in zijn dorp waar hij elke dag rijdt), omdat ik vaak aangeef dat ik niet tegen trage chauffeurs kan. Jaren later kreeg ik een appje van hem met de vraag of ik die boete had betaald. Bleek dat hij ervoor naar de rechtbank moest."

Best logisch dat je zelf de boete moet betalen als je besluit te hard te rijden, toch? Deze persoon vond schijnbaar van niet...

3. Flesje drinken

"Ik kreeg ooit een tikkie voor een fles Smirnoff Ice. Die moest ik terugbetalen omdat er maar één drankje uit was gehaald op het feestje en de fles was bij mij blijven staan. Ook kreeg ik een screenshot van de prijs bij de AH."

Ooit gehad dat je naar een feestje bent gegaan en zelf voor een fles moest betalen, omdat de fles bij jou thuis was blijven staan? Deze persoon in ieder geval wel.

4. Parkeerkosten

"Ik heb ooit een tikkie van € 0,32 gekregen voor parkeerkosten."

Dit moet wel het toppunt van skeerheid zijn!

5. Date

"Ik was meegevraagd op een date in een restaurant en ik kreeg de volgende dag een tikkie voor de restaurantkosten en de helft van de benzine! De jongen heb ik daarna nooit meer gezien."

Oké, dat je allebei de helft betaalt op een date kan natuurlijk, maar ook de benzine? Als je niet helemaal naar Parijs bent gereden is dit niet echt een gulle move.

6. Stroomgebruik

"Ik ging mijn telefoon opladen bij een vriend. Achteraf ging ik naar huis en toen stuurde hij me een tikkie van 65 cent voor het stroomgebruik...

Als je zelfs tikkies stuurt voor het stroomgebruik dan heb je het zeker niet breed.

7. Energiedrank

"Ik kreeg een tikkie voor een blikje energiedrank van 25 cent."

Alle tikkies onder één euro zouden verboden moeten zijn.

8. Etentje

"Een tikkie voor een etentje waar ik niet eens bij was."

Hoeveel de tikkie was, is niet bekend, maar betalen voor iets waar je niet eens bij was? Dat is wel heel heftig.

9. Lolly van 15 cent

"Ik kreeg een lolly uit een uitdeelzak. De persoon had alle lolly’s geteld en de prijs ervan uitgezocht. Ik kreeg zowaar een tikkie van €0,15."

Waarom zou je iets kopen en uitdelen als je er daarna weer geld voor gaat vragen?

10. Housewarming

"Ik werd uitgenodigd om pizza te komen eten bij iemand thuis (housewarming!). Toen kreeg ik aan het eind van de avond een appje dat het gezellig was, gevolgd door een tikkie van €10. De grap van alles was dat mijn pizza iets van 8 euro was. Dus ik moest mijn glas drinken ook betalen."

Ja, verhuizen kan soms best wat kosten, maar om tikkies rond te sturen aan alle gasten na een housewarming? Kleine kans dat ze nog een keer langskomen.

Ster advertentie
Ster advertentie