FunX

Stacktember: Geef je geld deze maand bewuster uit!

foto: instagram/defano.holwijn
  1. Newschevron right
  2. Stacktember: Geef je geld deze maand bewuster uit!

Het is september en dat betekent dat het tijd is voor STACKTEMBER ($TACKT€MBER). Dat is een soort budgetchallenge die in het leven is geroepen door Défano Holwijn waarbij je de hele maand september maximaal 50 euro mag uitgeven aan luxe dingen. Je huur, abonnementen, reiskosten, schoolspullen, boodschappen en brandstof gaan niet van het budget af. Shoppen, eten en drinken op straat, lachgas, games, sigaretten en bioscoopbezoekjes, maar ook ongezond voedsel zoals chips en snoep gaan allemaal wél van je budget van 50 euro af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elke maand $TACKT€MBER

Défano Holwijn vertelde Vanessa en Giorgio in Turn Up! dat hij met zijn concept wil voorkomen dat hij geld uitgeeft aan dingen die hij eigenlijk niet nodig heeft. Hij gaat stacken, omdat we volgens hem te veel geld uitgeven aan onzin: "Mensen geven in het algemeen veel te veel uit aan dingen waarvan ik zeg 'was het echt nodig?'. Dat terwijl er heel veel mensen zijn die elke maand STACKTEMBER hebben en weinig uit te geven hebben. Ik vind het lessen op verschillende vlakken."

Deel je acties

Iedereen kan meedoen aan $TACKT€MBER. Je kan jouw acties op je story gooien en Défano Holwijn taggen om hem op de hoogte te houden van jouw proces, maar besef wel dat je het vooral voor jezelf doet. Budgetteren kan je leren en $TACKT€MBER kan daarvoor een leerzame methode zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie