FunX

Keet is nog maar 15 jaar jong en nu al Europees kampioen skateboarden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Keet is nog maar 15 jaar jong en nu al Europees kampioen skateboarden

Doe het deze skatequeen maar even na! Keet Oldenbeuving is 15 jaar jong, maar staat nu al on top of the world. In Rusland werd Keet namelijk Europees kampioen skateboarden op het onderdeel street. In Start met Fernando vertelde Keet over deze zieke ervaring.

Kampioen

Keet legt uit dat er twee onderdelen zijn, namelijk street en park. Zelf doet zij het onderdeel street en dat ze daar een eindbazin in is, liet ze afgelopen weekend zien! In het Russische Nizjni Novgorod veroverde zij gewoon even de Europese titel op 15-jarige leeftijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrijheid

Zelf doet Keet al zo’n acht jaar aan skateboarden. Acht jaar! Het geeft haar dan ook een geweldig gevoel als ze op haar skateboard staat:

“Mijn skateboard betekent vrijheid voor mij. Je mag altijd zelf weten wat voor nieuw trucje je gaat doen en wanneer. Als je dan bijvoorbeeld iets nieuws doet, geeft dat je gewoon een heel blij gevoel. Daar hou ik van.”

Next step

Maar het houdt hier nog niet op! Want volgende maand pakt ‘SkateKeet’ alweer het vliegtuig naar Brazilië. Daar gaat ze namelijk in Rio de Janeiro strijden voor een plek op de Olympische Spelen! Volgend jaar staat skateboarden namelijk voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen en daar kan Keet dus misschien bij zijn. Houd deze chick in de gaten, want misschien zie je haar volgend jaar wel terug in Tokio.

Ster advertentie
Ster advertentie