STER Advertentie
STER Advertentie

Examen essentials van meester Yasin: over faalangst, black outs en dikke fissa's

Examen essentials van meester Yasin: over faalangst, black outs en dikke fissas

Donderdag 11 mei 2017 - 12:40 uur

|

Door:

Kavita

De examentijd is weer aangebroken. Maar no stress. Whoosah! Meester Yasin is er namelijk om je te kalmeren en te voorzien van de beste tips. Elke ochtend vertelt deze vloggende meester maatschappijleer in Start over de examen essentials waar je ook echt wat aan hebt!

leuke dingen

Als je meerdere examens op één dag hebt, is het laatste wat je moet doen snel leren en de hele nacht doorgaan. Volgens meester Yasin vergeet je daardoor niet alleen meer van de stof, maar het gaat ook ten koste van je slaap en energie. En dat laatste is nou net waar je genoeg van nodig hebt tijdens je examens. 

"Bewaar je rust, neem je pauze en doe ook leuke dingen. Beleef het ook als een leuke en positieve tijd. Je kan het gewoon, want je hebt al die stof al gehad. Het is eigenlijk een hele grote toets en als het goed is kan je het gewoon, want je hebt alle stof al een keer gehad."

Superserieus

Er hangt tijdens de examenperiode natuurlijk een superserieuze sfeer en volgens meester Yasin moet je daar goed op voorbereid zijn. "Er zijn heel veel strenge regels, maar neem het goed door zodat je voorbereid bent. Het is heel officieel allemaal en sommigen kunnen daarvan schrikken, maar het blijft gewoon een toets."

dikke fissa

De middelbare school is voor velen een hele leuke tijd en dat moet natuurlijk ook leuk afgesloten worden. "Laat het een soort feest voor jezelf worden waarbij je bewijst dat je een leuke tijd hebt gehad en het wil afsluiten met een mooi diploma. Hierna gaat alles pas echt beginnen."

'Eindexamen Essentials: Meester Yasin geeft tips voor een goede voorbereiding'
Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

faalangst 

Wat doe je eigenlijk tegen faalangst en stress? Nou, als je hier last van hebt, ben je je er waarschijnlijk al van bewust. En daar moet je zorgvuldig mee omgaan volgens meester Yasin. "Het is wel heavy en daar heb je echt hulp bij nodig. Alle technieken die je hebt geleerd om dat te beheersen, moet je dan echt toepassen. Je moet alles omzetten in positiviteit."

Happy thouhgts

Stel je bent echt te zenuwachtig bij een bepaalde vraag, dan moet je die vraag volgens meester Yasin gewoon even skippen. "Kijk even naar buiten, zorg voor happy thoughts en ga dan weer verder. Dat helpt vaak wel. En dan weer beginnen aan de volgende vraag. Eén vraag niet kunnen beantwoorden maakt niet uit en daar moet je niet bang van worden."

STRESS = GOED

Stress hoeft niet negatief zijn. Ook niet tijdens je examens. "Dat betekent dat je lichaam klaar is voor iets spannends. Zie het als een soort kracht in plaats van stress."

Black out voorkomen

Het kan gebeuren dat je tijdens je examen even helemaal niks meer weet. Zwart. Noppes. Nada. En dat is niet echt te voorkomen, maar het overkomt je. Toch kan je er wel voor zorgen dat je er niet in blijft hangen tijdens de toets. "Roep even iemand bij je, vraag desnoods of je een stukje mag lopen, maar blijf niet tien minuten hangen in dat je iets niet weet. Probeer je mind daar vanaf te halen."

'Eindexamen essentials met Meester Yasin'Bekijk hieronder meester Yasin's eerste examen dagboek vlog.
Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin