FunX

Rob Kamphues grijpt naast Emmy

  1. Newschevron right
  2. Rob Kamphues grijpt naast Emmy
Rob Kamphues heeft een spannende nacht achter de rug. Maandagavond werden in New York de Emmy’s uitgereikt en de KRO-presentator was genomineerd voor een prestigieuze tv-prijs. In alle vroegte belde Fernando in FunX Start met de presentator om te checken wat de uitkomst was, helaas had Rob net naast de prijs gegrepen.

‘De Reünie’ was met haar speciale Anne Frank-aflevering genomineerd voor een prijs in de categorie ‘'Non-scripted entertainment', de categorie waarin Beau van Erven Dorens vorig jaar won met zijn programma ‘The Phone’. In de genomineerde aflevering komen oude klasgenoten van Anne Frank na 70 jaar weer bij elkaar om herinneringen op te halen.

De verwachtingen waren hooggespannen, maar Rob hield zijn hoofd koel. Aan Fernando vertelt hij: “Al die mensen die ik in Nederland en New York sprak vonden dat wij moesten winnen, maar dat hebben zij natuurlijk niet in de hand. We waren genomineerd in een entertainmentcategorie en ik weet niet of je deze aflevering hebt gezien, maar er valt bijzonder weinig in te lachen. De kans was groot dat jury’s andere winnaars gingen kiezen.” Uiteindelijk heeft de Argentijnse versie van CQC, het programma amusementsprogramma dat in Nederland niet zo succesvol was, de prijs mee naar huis genomen.

Rob baalt “als een stekker” dat hij de prijs niet mee naar huis mag nemen, maar realiseert zich maar al te goed dat de nominatie voor de prijs ook al heel bijzonder is. Er waren vier programma’s, waarvan drie Nederlandse, genomineerd. Rob: “We kregen hier allemaal een medaille om en ze zeiden ‘jullie zijn allemaal winnaars. Er hebben 700 mensen een half jaar naar jullie programma’s zitten kijken, er over vergaderd, en besloten dat jullie programma’s de beste van de wereld zijn’. En daar moeten we trots op zijn, maar het doet wel pijn als zo’n Argentijns programma dan wint.”

De avond was natuurlijk wel bijzonder voor Rob. In een zaal van het Hiltonhotel keek hij met duizend man naar de Award-show. Rob: “Ze lieten de trailer van ‘De Reünie’ zien en toen keek ik om me heen en zag ik Alec Baldwin, een acteur die ik enorm bewonder’, kijken en naar mijn stem luisteren. En toen dacht ik: Shit! Ik was echt onwijs trots.”

Ster advertentie
Ster advertentie