FunX

Hongergevoel door appels en wortelen?

  1. Newschevron right
  2. Hongergevoel door appels en wortelen?
Nasrdin Dchar twitterde een paar dagen geleden: "Altijd als ik een appel of wortel eet, dan krijg ik nog meer honger. Geen grap. Is daar een wetenschappelijke verklaring voor?" Fernando ging in Start op zoek naar het antwoord met diëtiste Kathleen Paal, die tevens de eigenaar is van voeding- en bewegingspraktijk MoveDis.nl.

De verklaring van het hongergevoel na het eten van een appel of wortel, ligt volgens Kathleen bij de vocht en de koolhydraten die appels en wortelen bevatten. Zo zegt ze dat een wortel gemiddeld twee gram koolhydraten en een appel zestien gram bevat. "Als je net hebt gesport, dan is zestien gram aan koolhydraten niet genoeg om je koolhydraten aan te vullen. Je lichaam heeft er meer nodig en daarom adviseren wij om een banaan te nemen."

Volgens Kees de Graaf, hoogleraar sensoriek en eetgedrag aan de Universiteit Wageningen, is er geen wetenschappelijk bewijs voor het hongergevoel na het eten van een appel en een wortel. Kathleen Paal zegt dat met practice-based onderzoek hiervoor bewijs is geleverd. "Je hebt twee soorten onderzoek, evidence-based en practice-based. Het laatste betekent dat je het in de praktijk ervaart en dat je patiënten het ook ervaren." Volgens Kathleen is dat laatste ook bewijs voor het bestaan van het hongergevoel.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76942182"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie