FunX

Sara en Tiffany grijpen hun laatste kans

  1. Newschevron right
  2. Sara en Tiffany grijpen hun laatste kans
Valery Mak is projectleider van FULL, een project van Stichting Twisted waarbij 150 jongeren in drie jaar tijd een startkwalificatie moeten halen. Ze was vanochtend samen met Sara en Tiffany te gast in Start. Deze twee deelnemers werken nu keihard aan hun toekomst bij FULL, zonder te denken aan de tegenslagen uit hun verleden.Droom ontnomen
Sara is één van de oudste leerlingen bij FULL met haar 24 jaar. Ze heeft op haar zestiende SPW gedaan, maar moest daarmee stoppen, omdat het volgens de school niet bij haar paste. "Het nieuws kwam zo hard aan, omdat mijn droom om docent te worden van mij werd ontnomen."

Laatste kans
Sara wist niet hoe ze met die SPW-afwijzing om moest gaan en belandde twee jaar in de psychiatrie. Daarna is ze drie jaar dakloos geweest. Om die reden is ze FULL enorm dankbaar. "Dit is mijn eerste en laatste kans om iets van toekomstperspectief te creëren."

Geen hoop
Tiffany vond school nooit leuk en deed vaak alsof ze hoofdpijn had. "Toch heb ik mijn vmbo diploma gehaald en kwam daarna op de verpleegkundige opleiding terecht." Daar had ze op een gegeven moment geen hoop meer op een diploma en daarom stopte ze ermee. Na vele tegenslagen kwam ze uiteindelijk bij FULL terecht.

Voor meer info over het project check je de website of Facebook van Stichting Twisted.
Ster advertentie
Ster advertentie