FunX

Battle PES vs FIFA bij Lijn5 met Farid & Sticks

  1. Newschevron right
  2. Battle PES vs FIFA bij Lijn5 met Farid & Sticks
In deze show zetten Farid & Sticks twee populaire voetbalgames tegen over elkaar: Pro Evolution Soccer (van Konami) en FIFA (van E.A. Sports). Welke game zit écht beter in elkaar? Veel PES-fanaten hebben een 'overstap-verhaal' van FIFA naar Pro Evolution Soccer. Zo ook Royston Drenthe, voetballer bij de Spaanse club Real Madrid. Hij vertelt waarom hij over is gestapt van FIFA naar PES en wat hij van zijn eigen personage in het spel vindt. Check hier hoe fanatiek Royston is!

Konami heeft vorige week Pro Evolution Soccer 2010 aangekondigd. De game belooft veel verbeteringen waaronder ook betere online gameplay. Het nieuwe deel uit de voetbalreeks komt in het najaar uit. Richard Simon, beter bekend als Skate The Great, is een Nederlandse rapper. Ook is hij bekend als presentator van het gameprogramma Gamekings en hij werkte bij het game-tijdschrift Power Unlimited. Hij denkt dat PES 2010 dit jaar niet gaat uitkomen, omdat Konami teveel verbeteringen moet gaan doen en dus tijd tekort komt. Volgens Skate moeten de makers terug naar de tekentafel.


Gameverslaafden kunnen tegenwoordig terecht bij professionele hulpverleners van de verslavingszorg. Maar pas een paar instellingen hebben daarvoor een speciale methode ontwikkeld. Dick Trubendorffer gaat je alles vertellen over een game-verslaving.


Je kunt thuis met elkaar een potje PES of FIFA spelen, maar je kunt ook meedoen aan een toernooi en tientallen andere gamers ontmoeten. Melvyn organiseert al ruim acht jaar toernooien voor Pro Evolution Soccer en sinds kort ook voor FIFA.

Ook spreken Farid & Sticks met Delano. Hij is sportreporter van FunX en hij speelt al Pro Evolution Soccer sinds zijn 8ste. Hij vertelt over de ontwikkeling van PES. Ferry is productmanager bij E.A. Hij legt uit hoe het komt dat FIFA de afgelopen twee jaar in de lift zit.


Verder behandelen ze de YouTube Tip, Flows uit de Oude Doos, Break van de week en kun je een reportage horen van Samuel over een theaterstuk over rascisme, gebaseerd op de film ‘Do The Right Thing’ van Spike Lee.


Farid & Sticks geven ook nog eens drie exemplaren weg van de spellen PES en FIFA!

Je kunt hier de show van Farid & Sticks naluisteren op de site van Lijn 5!

Ster advertentie
Ster advertentie