Chefkok Mounir Toub leert Marokko van nieuwe kant kennen
- News
- Chefkok Mounir Toub leert Marokko van nieuwe kant kennen
In het nieuwe programma Mounirs Marokko gaat chef Mounir Toub op zoek naar het lekkerste eten van Marokko. De eerste aflevering werd gisteren op 24 Kitchen uitgezonden. Fernando sprak Mounir over zijn langgekoesterde jongensdroom, Marokkaanse ontbijtjes en wat eten voor hem betekent.
"Marokko is een prachtig land!"
Droom
Voor Mounir was het een langgekoesterde droom om een kookprogramma in Marokko te maken. Daarnaast had hij ook de wens om een keer met de motor door Marokko te toeren. Het betekent veel voor hem dat deze twee wensen nu uit zijn gekomen: "Ik ben heel erg gezegend".
Calorieën
De eerste aflevering ging van start in Tanger met een typisch Marokkaans ontbijtje met Marokkaanse pannenkoeken, brood, jam, honing, thee en onmisbaar volgens Mounir: "De zon op je gezicht". In totaal is Mounir 29 dagen op pad geweest om tien afleveringen te maken.
"Het was een calorierijke reis, dus nu moet ik wel wat extra voetballen."
Herinneringen
Volgens Mounir riep het Marokkaanse eten veel herinneringen en emoties op, omdat het hem aan bepaalde gerechten van zijn moeder en oma deed denken. "Op het moment dat je een gerecht proeft wat je aan jou moeder of oma doet denken, dan kom je meteen terug in herinnering."
Andere kant
Mounir heeft Marokko ook van een andere kant leren kennen. Vroeger kwam hij er namelijk bijna altijd in de zomervakantie. Nu was hij er in november en was het er een stuk rustiger. Daardoor was de sfeer meer ontspannen.
"Mensen hebben meer tijd voor mij. Ik heb daardoor veel mensen leren kennen en met hun mee mogen kijken in de keuken."
Lees ook
FunX
Chefkok Mounir Toub wil kookprogramma op de motor door MarokkoFood
VIDEO: Mounir Toub leert Youstoub chebakia maken bij de Healthy SistersFood
Motormuis Mounir Toub rijdt door Marokko op zoek naar lekker etenFunX
Dit is waarom al je favoriete celebrities naar Dubai verhuizen (Boef, Fadim Kurt, Nesim)