FunX

Ondertussen in Syrië

  1. Newschevron right
  2. Ondertussen in Syrië
Conflicten ver weg zijn maar conflicten ver weg. Omdat slachtoffers vaak als aantallen en statistieken voorbij komen in het journaal, komt hun verhaal haast niet meer 'binnen' en zou je bijna vergeten hoe groot het persoonlijke drama voor mensen in conflictgebieden is. Deze foto is een treffende reminder.

Handen omhoog
De Palestijnse fotojournaliste Nadia Abu Shaban deelde de foto afgelopen week op Twitter, omdat het verhaal erachter bijzonder en diep triest tegelijk is. Volgens de fotograaf, Osman Sagirli, zag het meisje op de foto zijn camera aan voor een geweer. Daarop gooide het dametje angstig haar handen in de lucht.



Haar verhaal
De foto is genomen in 2014 en toont de 4-jarige Hudea, in het Syrische vluchtelingenkamp Atmeh. Haar vader zou in 2012 zijn vermoord, toen troepen van de Syrische president Assad in Hama een bloedbad aanrichtten. Sagirli vond het belangrijk om het achterliggende verhaal te vertellen: "Kinderen vertellen, door hun kinderlijke onschuld, het tragische verhaal nóg treffender dan volwassenen."


Ster advertentie
Ster advertentie