FunX

Gameking Boris: "Ik was altijd doodmoe"

  1. Newschevron right
  2. Gameking Boris: "Ik was altijd doodmoe"
Boris van der Ven en Playmate Zimra Geurts zijn verkozen tot Meest Sexy Vegetariërs van het jaar. Zij hebben de meeste stemmen ontvangen op de website van Wakker Dier.

De game journalist besloot 1,5 jaar geleden, na de geboorte van zijn zoontje, om zich meer met zijn gezondheid bezig te houden. Het begon met het lezen van een aantal boeken over dit onderwerp waardoor hij meer te weten kreeg over de nadelen van vlees. Boris heeft sindsdien niet één stukje vlees meer naar binnen gewerkt. Zijn favoriete vegetarische gerecht is momenteel pompoen roti.

Motivatie
"In het begin was het best wel moeilijk, maar de motivatie was duidelijk; het is heel ongezond. Niet alleen voor jezelf maar ook je omgeving, het milieu"
, aldus van der Ven."Voor mij was het echt de gedachte; ik wil dat m'n kind niet opgroeit met voedsel dat niet bijdraagt aan zijn gezondheid, dat was de belangrijkste motivatie", voegde hij er nog aan toe.

25 kilo
Boris is in de afgelopen 18 maanden maar liefst 25 kilo afgevallen. Dit heeft hij weten te bereiken door alleen zijn eetpatroon aan te passen. Hij is hier niet hard voor gaan sporten. Door dit gewichtsverlies voelt de Gameking zich een stuk fitter: "Ik heb veel meer energie. Ik was altijd doodmoe aan het eind van de dag, dat je zoiets hebt van; ah shit ik wil naar huis, geen zin meer. Dat heb ik echt nooit meer."

Jongeren
Boris hoopt ook jongeren te motiveren met de switch die hij zelf heeft gemaakt. Hij vindt het heel erg nodig dat ze er meer over na gaan denken: "Veel jongeren vandaag de dag vreten wat ze lekker vinden en die denken er niet bij na. Dingen die mensen lekker vinden zijn al vrij snel zoet of zout of vet." Van der Ven raadt de jeugd aan om zich meer te gaan verdiepen in voeding. Hij raadt ze af om veel energy drinks en fastfood te eten.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F72818228&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie