FunX

Hoe vertel je je partner dat hij slecht is in bed?

  1. Newschevron right
  2. Hoe vertel je je partner dat hij slecht is in bed?

Het is bijna Valentijn! Je hebt je droomman of -vrouw gevonden, maar er is één klein probleempje. Of klein... Het komt er op neer dat je niet tevreden met jullie avonturen onder de lakens. Maar hoe vertel je dat?

Iedereen heeft seks, maar erover praten is nog steeds erg lastig voor veel mensen. Toch is het volgens seksuoloog Wil Berghuis het allerbelangrijkste aspect binnen een relatie. Morad & Shay vroegen haar hoe je het 'slechte seks-gesprek' het beste kunt aanpakken.

Uit eten

Wil komt in haar praktijk vaak genoeg mensen tegen die het moeilijk vinden om te praten over seks. De belangrijkste reden daarvoor is dat mensen hun partner niet willen kwetsen. Dat hoeft volgens Wil ook helemaal niet, maar je moet wel eerlijk zijn over wat je lekker vindt.

''Je kunt het niet aanvoelen. Als je samen uit eten gaat, weet je ook niet wat de ander lekker vindt. Dat moet je ook gewoon vragen.''

Faken

Faken is een fenomeen dat niet onbekend is als het gaat over seks. Er wordt vaak onmiddellijk gedacht aan vrouwen die een orgasme faken, maar zowel mannen en vrouwen kunnen ook al de eerste opwinding faken. En dat is volgens Wil absoluut niet eerlijk tegenover je partner.

"Je moet over alles eerlijk zijn in een relatie. Dit is een lastig onderwerp, maar je moet het gewoon opengooien.''

Boodschap

Seks is een belangrijk onderdeel van elke relatie. Hoe breng je zoiets ter sprake zonder je partner te kwetsen? Wil Berghuis zegt dat je duidelijk moet benadrukken dat je juist graag zo eerlijk wilt zijn, omdat je blij bent met de relatie. Als het om een onenightstand zou gaan, is het namelijk helemaal niet zo belangrijk. Maar dat is het des te meer als je je leven met iemand wilt delen.

''Begin met: Lieve schat, ik hou heel veel van je. Ik vind het niet leuk om het voor me te houden, maar ik wil graag iets met je delen en ik hoop dat je hetzelfde doet.''

Ster advertentie
Ster advertentie