FunX

Barry Atsma steunt mensen in scheiding

  1. Newschevron right
  2. Barry Atsma steunt mensen in scheiding
Het is inmiddels al langer dan een jaar geleden dat Barry Atsma de media meer vertelde over zijn scheiding. Het is een moeilijke periode geweest voor de BN'er maar inmiddels verloopt alles wel een stuk positiever. Atsma wil andere mensen die net in een scheiding zitten ook laten zien dat er na regen weer zonneschijn komt. Dit doet hij door zich te laten interviewen door schrijfster Petra Vollinga voor de site 'nieuwestap.nl': eerste hulp na echtscheiding. Dit is georganiseerd in verband met het éénjarig bestaan van dit online loket. Leden mogen bij deze gelegenheid ook vragen stellen.

Barry heeft tot nu toe zo min mogelijk over zijn scheiding gesproken met de media. Voor de speciale gelegenheid heeft hij een uitzondering gemaakt omdat de BN'er het een goed initiatief vindt. "Ja ze mogen me alles vragen. Ik ga natuurlijk à la Holleeder af en toe mijn snor drukken", grapte Atsma tijdens Start. "Ik kan best openhartig zijn op zo'n avond waar een vrij intieme sfeer is met mensen die ermee te maken hebben, daar kan je wel wat kwijt."

Barry vond het in het begin van zijn scheiding vooral lastig om zijn kinderen hierover te informeren. "Dat het gezin niet elke dag samen is na de scheiding, dat vind ik nog steeds soms moeilijk," aldus Atsma. Met goed advies van een psycholoog wist hij zich door de lastige periode te worstelen. Als tip wilde hij je tenslotte nog het volgende meegeven:
"Denk bij elke beschuldiging die je naar je partner uit, die scheidingssruzies, denk daarbij; welk deel is mijn fout. Je gaat snel elkaar beschuldigingen, terwijl er veel dingen zijn waar je zelf wat aan kan doen en wat eigenlijk je eigen worstelingen zijn."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F77234254"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie