FunX

Hoe bevooroordeeld ben jij? Doe de test!

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Hoe bevooroordeeld ben jij? Doe de test!

Veel mensen hebben al binnen een paar seconden een beeld van iemand in hun hoofd. Meestal is dat enkel gebaseerd op iemands uiterlijk. Schat jij mensen altijd goed in? Of hebben de vooroordelen ook bij jou wel eens de overhand? Doe de vooroordelenquiz en check onderaan de juiste antwoorden én je score!

1. Wie staat er bovenaan haar playlist?

A) André Hazes

B) Kendrick Lamar

2. Heeft hij ooit in de gevangenis gezeten?

A) Nee

B) Ja

3. Wie heeft er een koopwoning?

A) Zij

B) Hij

4. Wat is haar job?

A) Eindredacteur

B) Receptionist

5. Wat is haar opleidingsniveau?

A) Universiteit

B) MBO

JUISTE ANTWOORDEN

1 B | 1 punt

2 A | 1 punt

3 B | 1 punt

4 A | 1 punt

5 A | 1 punt

Check je score!

0 punten! Oei, oei, oei! Je hebt iedereen op de foto verkeerd ingeschat. De kans dat je dit in het dagelijkse leven ook doet, is groot! Wees je ervan bewust en behandel iedereen gelijk. Dat wil je toch zelf ook?

1-2 punten! Je hebt bijna iedereen verkeerd ingeschat. Je hebt al heel snel een beeld van bepaalde mensen, die je enkel baseert op hun uiterlijk. Pas op met die vooroordelen, want zeg nu zelf: iedereen verdient toch een eerlijke kans?

3-4 punten! Gefeliciteerd, je beschikt over een redelijke mensenkennis. Maar helaas zit ook jij er soms helemaal naast. Blijf je bewust van je eigen vooroordelen en probeer niet te snel te oordelen. Je wilt toch ook niet dat mensen dat bij jou doen?

5 punten! Wauw! Je hebt iedereen goed ingeschat. Maar juich niet te vroeg: het betekent niet dat je altijd gelijk hebt! Bewijs je altijd bewust van je eigen vooroordelen en begin eens een gesprekje met iemand waar je normaal gesproken niet zo snel mee zou praten.

Ster advertentie
Ster advertentie