FunX

Dit is waarom Chivv een speciale 'shaout' aan FunX geeft op zijn sweater

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. Dit is waarom Chivv een speciale 'shaout' aan FunX geeft op zijn sweater

Dat de hele FunX-redactie enthousiast wordt bij het checken van een nieuwe videoclip is niet zeldzaam, maar dit keer voelt het toch anders. In Latifah's nieuwe track Warming Up heeft Chivv namelijk een trui aan die ons allemaal heel erg vrolijk maakt. Op de sweater staat 'Winnen met of zonder' met daaronder de namen van verschillende radiostations. Behalve FunX, die juiste een speciale 'shaout' krijgt. Ook Morad & Shay zijn ontzettend blij om te zien dat de liefde wederzijds is en bellen hem op voor wat extra uitleg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Ze - de andere radiostations - draaien nog steeds geen hiphop, terwijl dat nu wel het ding is. Ik ben er me ervan bewust dat het moeilijk is om iedereen tevreden te houden. Maar bij 538 word ik bijvoorbeeld wel gedraaid als ik een hit heb als '4x Duurder', maar hoe zit het dan met andere tracks van mij? Moet ik voldoen aan bepaalde eisen?''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wederzijdse liefde

FunX strijdt al sinds 2002 om het urban geluid de plek te geven die het verdient. We krijgen daar heel veel liefde van onze luisteraars voor terug, maar ook van beginnende talenten en succesvolle artiesten die als eerst te horen waren op FunX, zoals in het geval van Chivv.

''Jullie zijn het grootste platform op de radio dat hiphop steunt. Ik zweer het, ik heb alleen maar liefde voor FunX. Ik moet jullie apart zetten van de rest.''

Zo Doe Je Dat

Chivv liet zich inspireren door Fresku, die jaren geleden al een duidelijke boodschap had voor radiostations die zijn muziek weigerden te draaien. Zo Doe Je Dat inderdaad, de veelbesproken clip waarin Fresku zichzelf symbolisch wit schminkt. Want dat is wat de witte mensen in de media willen toch?

''Hij heeft dit bericht al jaren eerder verspreid. Dat is me altijd bij gebleven.''

Ster advertentie
Ster advertentie