FunX

Arm en oud

  1. Newschevron right
  2. Arm en oud
Als je straks op je 65ste klaar bent met werken dan ga je met pensioen. Veel jongeren zijn daar helemaal niet mee bezig en leven volgens het principe "wie
dan leeft, wie dan zorgt".

Luxe leven


Veel mensen leven een luxe leven, terwijl ze dit lang niet altijd kunnen betalen. Er zijn maar weinig jongeren die ook daadwerkelijk sparen voor de toekomst. Het geld dat binnenkomt is meestal op voor dat de maand voorbij is. Persoonlijk wil ik eerst zien of de wereld nog bestaat in 2013, daarna ga ik sparen.

Sparen


Als je met pensioen gaat, dan krijg je een AOW-uitkering. Deze uitkering komt gemiddeld neer op een uitkering van €1.000,00. Dit is afhankelijk van de hoogte van je opgebouwde pensioen.

Als je straks rondkomt van €1.750,00 per maand en je wil deze manier van leven vasthouden na je 67ste, dan betekent dit dat je flink moet sparen. Als je van plan bent om 90 te worden, dan moet je 294 maanden €750,00 gespaard hebben, dat is meer dan €220.000,00.

Dan mag je ook nog eens hopen dat de pensioen-fondsen en de banken je geld niet verkeerd investeren of het simpelweg in hun eigen zak stoppen.

Je kan natuurlijk ook altijd beslissen om je geld in een vuurvaste sok onder je bed te bewaren. Ook kan je besluiten om met minder rond te komen en maar 70 te worden, maar dat is een ander verhaal. Het is een vrije wereld en keuzes moet je maken.

Hoeveel pensioen heb jij ondertussen gespaard?

Ster advertentie
Ster advertentie