FunX

CritiX: Eigen kind aangeven bij de politie

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Eigen kind aangeven bij de politie
Twee jongens plaatsten het afgelopen weekend een betonblok op de A59, waardoor meerdere auto's werden beschadigd. Ze zijn aangehouden door de politie, omdat hun ouders ze hadden aangegeven. Moedige ouders of verraders? In CritiX bespraken we de volgende stelling: "Ouders die hun kinderen aangeven bij de politie verdienen een beloning."

Reacties
75 procent van de FunX-luisteraars was het eens met de stelling. En vindt dus dat ouders een beloning verdienen als ze hun kinderen aangeven. Lees hieronder een aantal reacties die wij binnen kregen via de FunX Facebook en Twitter.

Eleonora: Die ouders verdienen geen ENE beloning! Door hun opvoeding is hun jong zo ontspoort, dus aangifte doen is het kalf drenken als het al verdronken is.
Isaac: Geen beloning, maar wel bewondering. en ik geef ze volkomen gelijk. Ze moeten de consequenties van hun daden accepteren. Dit had mensen het leven kunnen kosten
Bilal: Totaal niet ouders horen niet hun kinderen aan te geven bij de politie. Ouders kunnen zelf goed straffen.
Sergio: Oneens! Eigen bloed moet je nooit snitchen..
Mad: Inderdaad aanpakken, eigen bloed of niet, er wordt al te vaak TE slap en vaderloos opgevoed, kids zijn daar later de dupe van!
Nadia: Als die kinderen nog geen 18 jaar zijn heeft het geen zin om ze aan te geven, de ouders zullen opdraaien voor de schade. Ik zou ze persoonlijk zelf straffen!

CritiX
In de live show belde wij met Louis Tavecchio, Hoofdredacteur van het blad ´Pedagogiek´ Hoe zou je vanuit pedagogisch oogpunt het beste kunnen handelen? Beluister hieronder zijn advies:

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63603802&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie