FunX

Een throwback naar 10 x speelgoed dat elke 90s kid kent

foto: De Jongenskamer
  1. Newschevron right
  2. Een throwback naar 10 x speelgoed dat elke 90s kid kent

Het is donderdag en dus tijd voor een leuke throwback! Deze is misschien iets meer voor de 90s kids, dan voor de mensen die in de 00s zijn opgegroeid. Maar goed, als je het nog niet kent, leer je ook weer wat. Vroegâh, toen kinderen nog niet verslaafd waren aan beeldschermen, hadden ze slechts een bak met speelgoed. En ongetwijfeld dat daar in ieder geval één stuk speelgoed uit het onderstaande lijstje inzat.

1. Flippo's

De Flippo was meer dan een schijfje van kunststof of karton. Het was een verzamelitem waarop verschillende stripfiguren van de Looney Tunes waren afgebeeld. En je kwam er niet zomaar aan. Kocht je een zak chips, dan moest je flink graaien en het muntje aflikken om het vervolgens in je speciale flippomap te doen. Er werden niet alleen flippospelletjes verzonnen, maar er was ook een heuse ruilhandel gaande op menig basisscholen.

2. Play-doh

Creatief kon je zijn met Play-doh. De potten, gevuld met klei in allerlei kleuren, waren een blijmaker voor heel wat kinderen. Je kon er van alles mee, zoals bijvoorbeeld het maken van zogenaamde spaghetti, pizza, poppetjes en meer.

3. Knikkers

Had je knikkers, dan was je sowieso een cool kid in de 90s! Je kon ze niet alleen kopen, maar ook winnen, verliezen en sparen! En trots dat je was op die ene mooie bonk die je in je bezit had!

4. Furby

De Furby was een van de meest gewilde speelgoedproducten in de 90s. Het leek op een knuffel, maar het was meer dan dat. Dit elektronische fantasiedier kon zelfs praten én slapen.

5. Supersoaker

De Supersoaker was een big deal. Met dit krachtige waterpistool kon je de hele zomer lang legendarische watergevechten houden.

6. Tamagotchi

Je eigen diertje verzorgen? Ja, de Tamagotchi bood je die kans zonder een echt dier in huis te hebben. Je moest het wezentje, dat uit een ei kwam, wel goed verzorgen door middel van virtuele voeding, ermee spelen, verzorgen tijdens ziekte en nog veel meer. Het diertje kon namelijk ook doodgaan.

7. Baby born

Moedertje spelen als klein kind? Ja! De populaire optie die dat mogelijk maakte: de Baby Born. De pop moest zelfs een luier om, omdat de baby na een papflesje nog een plasje moest doen.

8. Plakhandjes

Als de plakhandjes op de muur terechtkwamen, waren eventuele vlekken bijna niet te vermijden. Maar leuk was het zeker!

9. Klappertjes

Je hebt sowieso wel een keer iemand laten schrikken met klappertjes. Deze rode 'munitie' moest speciaal in een speelgoedpistool, om er vervolgens op los te schieten.

10. Magic Twisty

Ook de Magic Twisty was een hit. Hoe de populaire speelgoedworm zichzelf alle kanten op bewoog, is nog steeds een raadsel.

Ster advertentie
Ster advertentie