FunX

Shaker en Keti Koti gaan voor flashmobrecord

  1. Newschevron right
  2. Shaker en Keti Koti gaan voor flashmobrecord
Shaker stond in het voorprogramma van artiesten als Beyoncé en Mary J. Blige, is choreograaf bij programma's als So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle en hij de grootste urban dansschool van Nederland. Aan die indrukwekkende lijst voegt hij binnenkort weer iets toe. Shaker wil op het Keti Koti festival namelijk het Nederlands flashmobrecord (1350 mensen) verbreken door te ‘dansen voor de vrijheid’.

Keti Koti

De afschaffing van de slavernij wordt op maandag 1 juli nationaal herdacht en volop gevierd. De meeste mensen komen naar het Keti Koti festival en daarom wil Shaker daar een flashmobrecord neerzetten. Maar wat heeft een danser met slavernij te maken? “Ik kan historie slavernij niet uitleggen, maar met dans kunnen we daar wel bij stilstaan. Dansen staat symbool voor vrijheid,” aldus Shaker.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F98670853"></iframe>
{/source}

Dansen zit in het bloed van Shaker. Vroeger wilde hij niets liever. “Ik danste zelfs op de tafel van de leerplicht ambtenaar!” grapte hij vanochtend in Start. Shaker zegt dat hij niet stil kan zitten als er muziek op staat. Dat bleek ook in de FunX studio. Zo deed hij tussen het interview door, ook even de Harlem Shake(r). Check het hier!

Harlem Shake(r)

{source}
<iframe width="550" height="309" src="//www.youtube.com/embed/3APRHeEmbcw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie