FunX

CritiX: Curaçao onafhankelijk?

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Curaçao onafhankelijk?
Pueblo Soberano won afgelopen weekend de verkiezingen op Curaçao. Die partij wil onder andere dat het eiland onafhankelijk wordt van Nederland. Nederlandse Kamerleden hebben al aangegeven de wens van het Curaçaose volk te respecteren, maar moet het eiland dat in financiële problemen zit niet eerst klaargestoomd worden voor onafhankelijkheid? Daarom bespraken we in CritiX de volgende stelling: "Curaçao nu onafhankelijk laten worden is het eiland de afgrond in storten!"

Reacties

Een meerderheid van 70 procent van de FunX-luisteraars was het eens met de stelling en vindt dus dat de onafhankelijkheid van Curaçao ook hun ondergang betekent. Lees hieronder een aantal reacties die binnen kwamen via FunX Facebook en Twitter:

Marlies: Volledige onafhankelijkheid per direct is garantie op faillissement van het eiland binnen een jaar.
Amira: Tuurlijk, financiële problemen. Nederland legt wel even een aantal miljoenen klaar voor hen die wij, als belastingbetaler, bij elkaar moeten fixen en nooit terug zien!
Stefan: Ze willen toch onafhankelijk? Zelf voor gestemd! Dus ik zeg doen!
Mad: Ik vermoed dat het geen wens is maar afzetten tegen de gevestigde orde en dat is jammer! Alsof Nederland slechte bedoelingen heeft?! Als ze slim zijn maken ze gebruik van Nederland. Goed voor het eiland, de mensen en het toerisme.
Talita: Curaçao is blind, het leert niet van de fouten van een ander. Suriname heeft deze zelfde fout gemaakt. Als Curaçao er nu voor kiest om onafhankelijk te worden, verandert alles waar ze aan gewend zijn.
Maureen: Eerst oefenen om zonder steunwieltjes te fietsen voordat je roept 'kijk Mama, met lossen handen!" En anders de blauwe plekken, schaafwonden en gebroken arm maar voor lief nemen.

CritiX
Q-Bah belde tijdens de live show we met Chris Strick een radio dj op Curaçao. Beluister hieronder zijn reactie op de stelling.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F64466297&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie