FunX

Passies van Jacob Kok: mode en animaties

  1. Newschevron right
  2. Passies van Jacob Kok: mode en animaties
Modeontwerper Jacob Kok presenteert dit jaar zijn nieuwe collectie Paradise op de openingsavond van het Amsterdam Fashion Week. Het is een virtuele collectie voor het computerspel The Sims 3, de interactieve game waarbij spelers over het leven van virtuele mensen kunnen beschikken. Jacob vertelde vanochtend in Start dat hij ook een fysieke collectie heeft gemaakt. Voor de gameversie heeft de modeontwerper samengewerkt met mensen uit de community van The Sims.

Mode & animatie

De brug die Jacob slaat tussen games en mode komt voort uit zijn schoolverleden. Hij studeerde animatie, maar wilde op een gegeven moment achter de computer vandaan. "Ik wilde met materialen werken en niet de hele dag met een muis zitten. Ik ging kleding maken, maar kreeg op een gegeven moment heimwee naar animatie. Nu doe ik het allebei."

Bont

Jacob's stijl kenmerkt zich door de opvallende materialen waar hij zijn mode mee ontwerpt, maar bont slaat hij het liefst over. Jacob is geen tegenstander van bont, maar hij vindt het niet bij zijn stijl passen. "Ik denk niet dat je tegen kunt zijn, omdat er ook keurmerken voor bestaan. (..) Het is veel genuanceerder dan tegenstanders doen lijken," aldus de modeontwerper.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75425023"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie