FunX

Stop Aids Now focust dit jaar op aidswezen

  1. Newschevron right
  2. Stop Aids Now focust dit jaar op aidswezen
FunX-presentator Fernando sprak in het kader van Wereld Aids Dag met ambassadrice Angela Groothuizen van Stop Aids Now. Dit jaar concentreert de stichting zich op de 16,6 miljoen 'aidswezen'. Dit zijn kleine kinderen die voor broertjes en zusjes zorgen doordat één van hun ouders overleden is aan aids. Soms zijn de kinderen zelf ook besmet. "Dat is een ontzettend kwetsbare groep. Daar zijn geweldige programma's voor ontwikkeld door allerlei organisaties die samenwerken in diverse landen. Dan kunnen die kinderen hulp op maat krijgen,", aldus Groothuizen.

Steun
Angela is ook eerder naar Afrika afgereisd om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat. Ze heeft daar gezien hoe de projecten worden aangepakt. Kinderen krijgen eten, onderdak, medicijnen en kunnen naar school. Mensen kunnen dit steunen door een smsje te sturen naar 4333. "Als heel veel mensen 1,50 doneren door middel van één smsje, dan kunnen we echt heel veel weer doen", vermeldde de ambassadrice er nog bij.

Advies
Angela wil ook de FunX-luisteraars op het hart drukken om veilig te vrijen: "Ik heb net weer een interview gelezen van een meisje van 16 die bij de eerste keer dat ze sex had gewoon hiv-positief bleek te zijn. Haar hele leven moet ze aidsremmers slikken. Het is nog steeds een levensbedreigende ziekte. En geloof me, aidsremmers slikken is niet fijn!"

{source}

{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie