FunX

Vergaat de wereld op 21 december?

  1. Newschevron right
  2. Vergaat de wereld op 21 december?
De eeuwenoude kalender van de Maya’s loopt volgende maand af. Één op de zeven mensen gelooft het einde van de wereld mee te maken, maar is dat wel zo? In CritiX kon je erover meepraten, maar reporter Yahia ging ook de straat op om het te checken.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/oj-xgXyk74E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Stelling

Op FunX.fm stond de stelling: ‘De oude Maya’s hadden gelijk, het einde van de wereld is nabij’. Meer dan 80% van de stemmers was het oneens met de CritiX-stelling.

Reacties

Maryem: De kans dat de wereld aan het einde van dit jaar vergaat is net zo groot als de kans dat het vandaag, morgen of volgend jaar gaat gebeuren..Alles kan.

Haris: Ik kan niet geloven dat mensen zich dit soort onzin laat vertellen door anderen. Waar is de logica? Je kan net zo goed een holbewoner om zijn mening vragen.

Monique: Onzin!!! Ik heb laatst Earth gekeken en daar zeggen ze dat de wereld nog 150 miljoen jaar moet kunnen bestaan.

Elisa: De wereld vergaat niet. De Maya’s beschreven het einde van een cyclus. Er komt een nieuw tijdperk. Een tijd van bewustwoording.

Grace: Er zijn wel leuke einde-der-tijden feesten.

CritiX

Q-Bah sprak met Maya-expert Peter Toonen. Die schreef boeken en geeft lezingen over de Maya-kalender. Vergaat de wereld? Luister mee:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68394899?"></iframe>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag (21.00-23.00 uur). Meepraten? Stuur je naam en nummer naar critix@funx.nl
Ster advertentie
Ster advertentie