FunX

Nieuw op de Gaypride: 120 roze djellaba's en cleopatra's

  1. Newschevron right
  2. Nieuw op de Gaypride: 120 roze djellaba's en cleopatra's
Sommige mensen kijken het hele jaar al uit naar de Amsterdamse Gaypride en de bijbehorende Canal Pride die zaterdag 2 augustus plaats gaat vinden. Dit jaar varen er voor het eerst een Marokkaanse boot en een Joodse boot mee. Vanochtend schoven rabbijn Marianne van Praag (Joodse boot) en initiatiefnemer Ilias Zian van de Marokkaanse boot aan bij FunX.

Joodse boot

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe boten? Marianne is niet betrokken bij de organisatie, maar weet wel te vertellen dat het thema van de Joodse boot de uittocht van Egypte is: "Ik verwacht dus een grote stoet met Cleopatra's. Het is de eerste keer dat ik erbij ben en het lijkt me één groot feest," vertelde ze in Start.

Marokkaanse boot

Ilias verklapte dat we 120 man aan boord zullen zien in feestelijke roze Djellaba's, dankzij designer Corné Gabriëls. "Er moet nog veel gebeuren maar we zijn er zeker klaar voor", zei de initiatiefnemer van de Marokkaanse boot. Meedoen klinkt makkelijk, maar je hebt daar wel eerst 25.000 euro voor nodig. Dat wist Ilias bij elkaar te sprokkelen dankzij hulp van sponsoren zoals de vier gemeentes Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.De Joodse en Marokkaanse boot hebben hun handen ineen geslagen naast de Gaypride voor de huidige situatie in de Gazastrook. Beide gasten vinden dat er een vredige oplossing moet komen. Ze hebben samen de eerste stap gezet tijdens een gezamenlijk etentje met o.a. politicus Ahmed Marcouch die zaterdag ook mee zal varen.

Ster advertentie
Ster advertentie