FunX

Rolstoelvlogger Kubra: "Ik wil mijn ouders niet tot last zijn"

  1. Newschevron right
  2. Rolstoelvlogger Kubra: "Ik wil mijn ouders niet tot last zijn"

Kubra's leven veranderde in 2015 compleet toen ze in een ernstig auto-ongeluk belandde. Ze liep een complete dwarslaesie op, waardoor ze nu permanent in een rolstoel zit. De 22-jarige laat zich echter niet door haar beperking tegenhouden: Je hoeft niet beperkt te zijn, je kunt gewoon leuke dingen doen zolang jij ervoor openstaat." Ze deelt haar avonturen op YouTube en is daarmee de eerste rolstoelvlogger van Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ongeluk

Het ongeluk gebeurde toen Kubra achterin de auto van een vriendin zat. Ze waren onderweg naar Rotterdam, maar op de snelweg vloog de auto uit de bocht. Kubra werd door de achterruit geslingerd en kwam zo tegen de vangrail aan. Nog steeds denkt Kubra vaak terug aan het ongeluk: "Het is nog steeds moeilijk om het te realiseren, misschien had ik het wel kunnen voorkomen."

Nachtmerrie

Het duurde even voordat Kubra echt besefte dat ze niet meer kon lopen. Pas toen de dokters met haar een balansoefening deden, realiseerde ze zich dat ze haar benen niet meer voelde. Toen ze op het bed zat, voelde het alsof ze zweefde: "Het was een soort nachtmerrie in een nachtmerrie."

Lopen

Kubra hoopt ooit weer te kunnen lopen, maar die kans is nihil volgens de dokters. En dat is moeilijk te accepteren voor haar, aangezien ze graag fitnesstrainer had willen worden. De enige mogelijkheid om weer te kunnen lopen is met het speciale exoskelet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Positieve reacties

Het is voor Kubra moeilijk om haar gevoelens te uiten: "Ik lach mijn verdriet weg." Ze wil vooral haar ouders niet tot last zijn met haar verdriet. Dat betekent echter niet dat Kubra zit te wachten op medelijden. Ze wil het beste van de situatie maken en andere mindervaliden aansporen om de dingen te blijven doen die ze leuk vinden. Haar inspirerende vlogs kunnen dan ook rekenen op veel positieve reacties en complimenten. En dat maakt de rolstoelvlogster heel blij.

Ster advertentie
Ster advertentie