FunX

"Humor geeft niet 't recht om alles te zeggen"

  1. Newschevron right
  2. "Humor geeft niet 't recht om alles te zeggen"
Mag je alle soorten grappen met iedereen maken of alleen op de juiste plaats met de juiste mensen? FunX-dj Rutger ging op onderzoek uit met de stelling: 'ZOLANG HET MET HUMOR IS, KAN JE ALLES ZEGGEN' 76% was het uiteindelijk oneens met de stelling.

De aanleiding voor de stelling zijn de opmerkingen die Gordon maakte over een Aziatische kandidaat in Hollands Got Talent. Dat leverde een stortvloed op aan negatieve reacties uit Amerika en Aziƫ, waarin Gordon als racist wordt bestempeld.



Volgens Murth Mossel is het logisch dat een comedian grenzen over gaat, omdat je die grens vaak opzoekt in zijn vak. "Je hebt allemaal weleens iets gezegd dat te ver ging en het is dan de vraag hoe je daarmee om gaat." Zelf zoekt hij de grens niet helemaal op, maar hij denkt wel dat je ieder onderwerp met humor moet kunnen bespreken. "Het gaat om context, intentie en de bedoeling. Wie zegt wat en waar zegt diegene dat."



Marjan Boelsma van anti-discriminatiebureau Radar vertelde dat ze flink wat klachten hebben binnengekregen door Gordon's actie. Ook Daphne Bunskoek blijkt verantwoordelijk te zijn voor de stijging van het aantal klachten.

Ster advertentie
Ster advertentie