FunX

De gemiste kansen van Gio

  1. Newschevron right
  2. De gemiste kansen van Gio
De afgelopen jaren heeft Gio verschillende keren een FunX-award overhandigd gekregen. Hij treedt regelmatig op in Nederland en daarnaast ook in Suriname en op de ABC-eilanden. Maar er is één droom die de zanger nog niet heeft verwezenlijkt; doorbreken in andere Europese landen en de Verenigde Staten. Soms maakte hij een verkeerde beslissing en soms werd een kans hem ontnomen. Gio vertelde vanmorgen in Start waarom het nog niet is gelukt.

RedOne

Gio stond vroeger onder contract bij Universal. Hij was niet bepaald blij met de plannen die ze in eerste instantie voor hem hadden gemaakt. "Ze wilden een Nederlandse Peter Andre van me maken. Je wilt de demo's niet horen!", vertelde de zanger. Ze hadden de Zweeds-Marokkaanse producer RedOne laten overvliegen om een aantal tracks met hem te laten opnemen. "Ik heb met hem in de studio gezeten, demo's gemaakt en het moest allemaal die kant opgaan (à la Peter Andre) en ik voelde dat niet. Ik zei tegen Universal; ik wil niet meer met hem werken want ik vind zijn nummers wack."

Dit vond meer dan tien jaar geleden plaats. Zes a zeven jaar terug brak RedOne door en maakte hij hits voor verschillende artiesten. Zo zit hij achter de doorbraak van Lady Gaga, zorgde hij voor een succesvolle comeback van Jennifer Lopez en Enrique Iglesias. Gio baalt dat hij z'n kans heeft laten lopen. Zo zijn er nog een paar situaties waarbij de zanger pech had. Maar de artiest gaf aan nooit op te zullen geven. Hij werkt nu immers samen met Giorgio Tuinfort die voor grote artiesten nummers produceert.

EP Broederliefde
Gio staat nu samen met Broederliefde op de eerste positie in de XChart met het nummer In Love. Rapper Emms van Broederliefde vertelde vanmorgen in Start dat je binnenkort een EP van hun kan verwachten. De release stond eerst gepland voor eind april, maar dit komt volgens hem te snel. Hierdoor wordt het naar mei verschoven. Er staan tien tracks op de EP. "Als dat rond is ga ik kijken of ik misschien een solo EP kan uitbrengen," vertelde Emms tot slot.

{source}

<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/142489612&amp;color=ff5500&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_artwork=true"></iframe>
{/source}Ster advertentie
Ster advertentie