FunX

D.A.B. en Spikey Spike op #1 in de XChart

  1. Newschevron right
  2. D.A.B. en Spikey Spike op #1 in de XChart
De nummer één positie in de XChart is momenteel in handen van D.A.B. en Spikey Spike met de single ‘Hoe Kan Ik’. Ze namen vanochtend in Start de bijbehorende award in ontvangst voor het nummer dat afkomstig is van de EP ‘Het Begin Van Iets Groters’.

Geen duo

Veel mensen denken dat D.A.B. en Spikey Spike een duo zijn, maar dat spreken ze beide tegen. Spike zegt dat hij eigenlijk niet van plan was om op D.A.B.'s tracks te zingen “Het was nooit de bedoeling dat ik op de platen mee zou zingen, sterker nog voor de track ‘Ik Ga Door’ hebben we heel veel mensen benaderd.” De zangers en zangeressen die ze benaderden wilde het niet doen of vroegen belachelijke bedragen. “Toen zijn we het zelf gaan doen,” vertelt Spikey.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/4zIVMPXmjJA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Blowen of vooruit

D.A.B.'s derde single van de ‘Het Begin Van Iets Groters’ EP gaat over de mensen waar hij vroeger mee hing. Ze hadden allemaal een muziekdroom, maar daar bleef het bij. “Het kwam niet verder dan klagen over het leven en de hele dag blowen. Ik kon daar niet tegen, ik moest vooruit, ik kon niet blijven staan. Op een gegeven moment heb ik een keuze gemaakt om afstand te nemen van die boys om mijn droom waar te maken, daar gaat deze track over,” zegt D.A.B.





Billy Dans en Ferry Doedens

Billy Dans is één van de vele rappers waar Spikey Spike mee werkt en van wie binnenkort de nieuwe single 'Droom Voor Jou' uitkomt. “We zaten in de studio en Billy had een refrein geschreven, maar er zat een zanggedeelte in.” Daar zijn Billy en Spike mensen voor gaan benaderen, waaronder Ferry Doedens. Hij ging ermee akkoord en het eindresultaat hoor je hieronder.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F91980375"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie