FunX

Hind verwerkt Palestina ervaringen in nieuw nummer

  1. Newschevron right
  2. Hind verwerkt Palestina ervaringen in nieuw nummer
In Start sprak Fernando met Hind over haar carrière, privéleven en over de indrukwekkende reis die ze heeft gemaakt naar Palestina en Israël waarin ze veel schendingen van mensenrechten heeft gezien.

Hind werd rondgeleid door een oud-soldaat van het Israëlische leger. Hij liet haar zien dat vluchtelingen geen huizen meer hebben, geen recht meer hebben op een stuk grond en niets kunnen doen tegen de muren die als grens in hun achtertuinen worden gebouwd. Verder liet de oud-soldaat zien welke gebouwen hij vroeger heeft moeten beschieten. De kogelgaten zaten er nog in..

De mensen die vroeger in Hebron zaten moesten vluchten naar een gebied waar ze elke dag nog gediscrimineerd worden. Ze kunnen geen kant meer op. De kinderen kunnen niet eens naar school.

Hind had een optreden in Palestina. Daar kwam ze in contact met een hulporganisatie. Samen met hun heeft ze een reis georganiseerd en daaruit is een samenwerking met het Right Now festival ontstaan.

Alles wat ze in die dagen meegemaakt en gezien heeft, heeft ze verwerkt in haar nieuwe nummer 'O How I Wish' die jij hieronder kunt checken. Eerst hoor je haar ervaringen tijdens haar reis, en rond minuut 3.20 begint Hind haar nieuwe nummer te zingen.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/starzone/hindindruk.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie