FunX

Mega Master (K-Liber4Life) scheert hoofd kaal voor Filipijnse straatkinderen

  1. Newschevron right
  2. Mega Master (K-Liber4Life) scheert hoofd kaal voor Filipijnse straatkinderen

Deze maand is het alweer twee jaar geleden dat een van de zwaarste stormen ooit, tyfoon Haiyan, de Filipijnen bereikte. Volgens Mega Master van K-Liber4Life hebben families het nog steeds moeilijk om erbovenop te komen. Met het project K-Liber Hair Foundations wil hij daarom op zijn manier slachtoffers een hart onder de riem te steken. Krijgt hij het initiatief van de grond, dan mag Fernando zijn hoofd kaal scheren.

Goedgekapt

De Antiliaanse artiest is zelf kapper en houdt zijn liefdadigheid dicht bij zichzelf: "Ik ga de haren knippen van Filipijnse weeskinderen met de feestdagen", vertelt hij in Start. "Om hen een goed gevoel te geven na de zware tijd die ze achter de rug hebben gehad. Toevallig heb ik een Filipijnse vrouw en zij zet zich in voor goede doelen daar. Samen met haar heb ik dit project opgezet."

Voor zijn bezoek aan het getroffen gebied kan de Magnifico-zanger nog wat hulp gebruiken. "Ik heb spullen nodig om haren te knippen van de kids en ik ga naar een opvang voor straatkinderen. Daar kunnen degene die wat ouder zijn een kapperscursus krijgen van mij. Zo kunnen zij dit blijven doen als ik weg ben. Daarvoor laat ik de meegenomen spullen achter."

K-Liber4Life 2.0

Naast zijn werk met kansarme jongeren is Mega Master nog steeds druk bezig met muziek. "Samen met mijn zoon en een nieuwe zanger Andy werk ik aan een nieuwe EP." Fernando zou zichzelf niet zijn als hij geen primeur hiervan wist los te krijgen. Beluister hieronder een Nandoleaks Exclusive van K-Liber4Life 'Fantasia Ășniko'.

Ster advertentie
Ster advertentie