FunX

Kan je bruin worden door een spuitje?

  1. Newschevron right
  2. Kan je bruin worden door een spuitje?

De zomer staat voor de deur en dat betekent voor sommigen dat ze alvast willen bijkleuren. Het kan door onder de zonnebank te gaan of een spray tan te nemen, maar er is een nieuwe manier die steeds populairder wordt. Veel Amerikaanse celebs injecteren zichzelf namelijk met een stofje melanine. Maar is dit wel gezond? Cosmetisch arts Dennis Bartels gaf in Start met Fernando meer uitleg over deze injectie.

In het fragment wordt er gesproken over melatonine maar dat moet melanine zijn.

melanine

Het stofje dat de celebrities injecteren, activeert pigment. Eigenlijk werd dit ontwikkeld om huidkanker te voorkomen, maar nu wordt het dus ook voor andere doeleinden gebruikt. In Amerika is het erg populair en ook in Nederland wordt het, met name in de fitnessindustrie, steeds vaker gebruikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

niet toegestaan

Het gebruik van melanine wordt door Het Europees Geneesmiddelenbureau niet toegestaan als geneesmiddel of cosmetisch middel. Er is niet genoeg officieel onderzoek geweest, dus of het gezond is, is nog niet bekend. "Dat is het probleem, de laatste informatie is dat het niet 100% is goedgekeurd", vertelde Dennis Bartels. Hoewel er nog veel onduidelijk is, geven verschillende gebruikers aan dat ze last hebben gehad van onder andere overgeven, duizeligheid en het kan zelfs leiden tot hartkloppingen.

Ster advertentie
Ster advertentie