FunX

Uitschakeling Ajax: the day after met een teleurgestelde Andy van der Meijde

foto: YouTube: Andy van der Meijde
  1. Newschevron right
  2. Uitschakeling Ajax: the day after met een teleurgestelde Andy van der Meijde

Ajax verloor gisterenavond op het laatste nippertje met 2-3 van Tottenham Hotspur waardoor het een finaleplek in de Champions League misliep. In Start sprak rasechte Ajacied Andy van der Meijde met Fernando over zijn kater na de wedstrijd.

Op de vraag hoe groot zijn kater is, vertelt Andy: “Ik wil de deur niet uit. Het is wel mooi dat Ajax zo ver is gekomen, maar als je zo ver bent dan wil je er ook komen. Die finale wil je spelen en dit is zo zuur.”

"Ik had gewoon thuis moeten blijven."

Oude wonden

De laatste dertig minuten van de wedstrijd waren extreem intens met een pijnlijke nederlaag als gevolg. Het opende oude wonden voor Andy die terugdacht aan het jaar 2003. “Toen verloren we ook in de laatste seconde met 3-2 van AC Milan. Het is lang geleden dat ik deze emotie heb gevoeld”, legt een teleurgestelde Andy uit. “Ik heb er geen woorden voor, het is zo onwerkelijk. Dan denk je: nog een paar seconden te spelen en dan ligt ie in het mandje. Van Liverpool had je ook nog kunnen winnen, maar dan houdt het opeens op en is het klaar.”

Vast ritueel

Vorige week vertelde Andy aan Fernando dat hij wedstrijden het liefst thuis in zijn eentje kijkt. Een ritueel dat hij gisterenavond verbrak, omdat hij zich liet overhalen door vrienden om mee te gaan naar de kroeg. “Normaal kijk ik thuis, maar ik was nu in Amsterdam. En dat was de fout, ik had gewoon thuis moeten blijven”, concludeert Andy lachend.

Ster advertentie
Ster advertentie