STER Advertentie
STER Advertentie

Hilal helpt ex-gedetineerden aan een baan: "Er zijn veel vooroordelen"

Hilal helpt ex-gedetineerden aan een baan: "Er zijn veel vooroordelen"

Dinsdag 16 juli 2019 - 15:44 uur

|

Door:

Milou

Werk vinden als je uit de gevangenis komt, is niet bepaald makkelijk. Hilal (41) weet dat als geen ander. Hij zat twee jaar vast wegens drugscriminaliteit en kwam daarna lastig aan een baan. Ook in zijn omgeving zag hij jongens struggelen met werkloosheid. Hij besloot daarom een uitzendbureau te beginnen voor ex-gedetineerden en inmiddels heeft hij al 150 mensen aan een baan geholpen.

Vooroordelen

In Jouw Stad vertelt Hilal over zijn uitzendbureau CurrentWerkt. Dat begon hij ooit kleinschalig met het helpen van een paar jongens uit zijn omgeving die moeite hadden met het vinden van een baan. Hilal wist wel een paar bedrijven die mensen zochten en die koppelde hij aan de werkzoekenden. "Ik ben zelf in de auto gestapt om de jongens weg te brengen en op te halen." Met zijn bedrijf hoopt Hilal te laten zien dat het ook anders kan en dat alle wantrouwende vooroordelen lang niet altijd terecht zijn.

"Er zijn heel veel vooroordelen bij werkgevers. Ze hebben zoiets van: wat gaan we binnenhalen? Wat speelt er? Kunnen ze wel werken? Willen ze wel werken?"

'Hilal heeft een uitzendbureau waar hij ex-gedetineerden aan een baan helpt'

vertrouwen

Wat klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een steeds groter wordend bedrijf op verschillende locaties in Nederland. Een van de redenen waarom via CurrentWerkt werkgevers wél vertrouwen hebben, is volgens Hilal het feit dat hij als bemiddelaar werkt tussen de werkgevers en ex-gedetineerden. De werknemer wordt gecoacht en er is altijd een contactpersoon aan wie de werkgever vragen kan stellen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

 

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast

  • Moord op advocaat van kroongetuige Nabil B. is "niet eerder vertoonde aanval op advocatuur"

  • Prinsjesdag 2019: Dit kan belangrijk zijn voor jou