FunX

ADE Beats: laat je inspireren door hiphop-experts

foto: YouTube: Beats NL
  1. Newschevron right
  2. ADE Beats: laat je inspireren door hiphop-experts

Het is bijna tijd voor Amsterdam Dance Event. Dat betekent dat de hoofdstad van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober barst van de dikke feestjes, maar er is meer. Zo vindt op vrijdag 18 oktober in de Melkweg voor de 10e keer ADE Beats plaats. Hiphop staat hier in de spotlights tijdens verschillende inspirerende presentaties, Q&A's, masterclasses en netwerksessies met internationale professionals uit de scene. En jij kunt hieraan deelnemen. Check hier de highlights van ADE Beats:

LAat je inspireren

Verschillende artiesten, labeleigenaren en andere experts zijn heel de dag ready om jou alles te vertellen over hun werkwijze in de constant veranderende hiphopindustrie. Zo kun je je laten inspireren door Vincent Patty, beter bekend als Jiggy Djé, tijdens de Top Notch | Noah's Ark Keynote. Josylvio en Chivv vertellen je alles over het scoren van hits tijdens ADE BeatsTalk en tijdens Taking Catre of Business - 10 Years of Rotterdam Airlines praten onder anderen Young Ellens en Jairzinho over de zakelijke kant van de hiphopindustrie. DJ Jarreau Vandal en Boasty-producer Mucky vertellen hoe ze internationaal hard gaan bij Going Global.

Succes van Afrobeats

Tijdens ADE Beats wordt er dit jaar ook uitgebreid aandacht besteed aan het toenemende succes van Afrobeats en de invloed van Afrikaanse tunes op andere populaire genres. Internationale experts op dit gebied praten je bij tijdens Afrolosjes presents: The Global Succes of Africa's Club Sounds.

Bij From Accra to the World - Talking Beats with Juls vertelt de succesvolle Ghanese dj Juls hoe hij zijn unieke sound heeft gecreëerd die momenteel over heel de wereld te horen is.

Stel je vraag aan internationale experts

Tijdens Inside Roc Nation kan je je vraag stellen aan Omar Grant. En dat wil je, want als er iemand iets weet van succes boeken in de muziekindustrie, is het deze man wel. Omar is namelijk mede-directeur van Jay-Z's label Roc Nation. Daarnaast was hij tourmanager van Beyoncé, medeverantwoordelijk voor Rihanna's eerste nummer één-positie en hielp hij vele andere wereldsterren naar Grammy Awards en miljoenen streams.

Een andere grote internationale naam die aanwezig zal zijn, is Nicki Farag van het Amerikaanse Def Jam Recordings. Zij zal in een Top Class vertellen over haar succes als vrouw in music business en praten over wat er nodig is voor meer inclusiviteit.

De Amsterdamse RIMON is powervrouw van eigen bodem en een echte self made-ster. Met haar unieke sound is ze bezig de muziekwereld te veroveren en je kunt haar alles vragen tijdens Foot Locker presents: Interactive Q&A - All Eyes On RIMON.

LAAT JE EIGEN WERK HOREN

Zelf bezig met muziek? Dit is je kans. Tijdens Meet The Pro's - Pitch Your Work staan verschillende professionals uit de hiphopindustrie klaar om jou te helpen. Alle beatmakers kunnen hun werk laten horen tijdens de Empire Beats Pitch met Ghazi Shami. Ghazi is de CEO van het Amerikaanse EMPIRE en is in de Melkweg op zoek naar beats voor nieuwe projecten.

Showcase met o.a. Dopebwoy en Akwasi

ADE Beats wordt afgesloten met een showcase. Hier treden onder anderen Dopebwoy, Akwasi, S10 en Woodie Smalls op.

Het volledig ADE Beats-programma en de tijden kun je hier checken.

FunX op ADE

FunX is uiteraard ook aanwezig op ADE. Van woensdag tot en met zaterdag zijn er live-uitzendingen vanuit AIR in Amsterdam. De leukste dj's komen langs en er zijn dikke showcases waar jij bij aanwezig kunt zijn. Zo kan je kaarten winnen voor FunX presents Van Klasse op woensdag 16 oktober, FunX presents Rotterdam Airlines op donderdag 17 oktober, FunX presents Avalon op vrijdag 18 oktober en FunX presents Trifecta op zaterdag 19 oktober. Zin om ook 's nachts een feestje te pakken? Dit zijn de clubnights met de lekkerste urban tunes.

Ster advertentie
Ster advertentie