FunX

Quishantely vertelt hoe het is om mooiste tiener ter wereld te zijn

  1. Newschevron right
  2. Quishantely vertelt hoe het is om mooiste tiener ter wereld te zijn

Quishantely Leito werd het afgelopen weekend uitgeroepen tot Miss Teenager Universe 2019. De 18-jarige dame, met de roepnaam Shanty, vertelt in Turn Up! hoe het voelt om nu 'het mooiste meisje van de wereld' genoemd te worden.

Niet geloven

"Ik ben zo blij! Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven", zegt Shanty, terwijl ze haar spullen aan het pakken is om haar vlucht terug naar Nederland te pakken. "Ik kijk de hele tijd naar de foto's en denk dan: is dit echt gebeurd?"

trots

Shanty kreeg de felbegeerde titel tijdens de missverkiezing die in Guatemala gehouden werd. Het meisje uit Rotterdam-Zuid zou zichzelf niet het mooiste meisje van de wereld noemen: "Maar ik ben wel blij met wie ik ben en ik ben trots op wie ik ben geworden."

NIET ALLEEN MOOI

Volgens Shanty gaat een missverkiezing - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - dan ook om meer dan alleen je uiterlijk.

"Je moet jezelf goed laten zien. Vaak denken mensen dat mooi zijn te maken heeft met je uiterlijk, maar het heeft ook veel te maken met of jij goed in je vel zit en met de kennis die in je hoofd zit. De jury zag al die dingen in mij en noemde me 'down to earth'. Daarom hebben ze mij gekozen."

Boodschap

Shanty benadrukte tijdens de vragenronde onder meer hoe belangrijk het is om alles uit het leven te halen. In Turn Up! vertelt ze dat dat een boodschap is die ze anderen graag wil meegeven.

"Iedereen maakt zware dingen mee, maar het is hoe je ermee omgaat. Ongeacht wat er gebeurt in je leven, moet je jezelf blijven pushen en het beste uit jezelf halen. Je hebt maar één leven en het leven is al kort, dus maak er gewoon het beste van."

Lotte van der zee

Quishantely is niet de eerste Nederlandse die verkozen wordt tot Miss Teenager. In 2017 geleden kreeg Lotte van der Zee deze titel. Zij overleed afgelopen maand aan een hartstilstand.

Dat er in zo'n korte tijd twee Nederlandse meisjes zijn verkozen tot Miss Teenager is heel bijzonder, vertelt Shanty. "Het voelt ook alsof ik het een beetje voor haar heb gedaan. En voor haar ouders, die zijn ook supertrots. Ze konden het moment een beetje herbeleven en dat maakt mij heel blij."

Ster advertentie
Ster advertentie