FunX

Dit toilet geeft voedingstips terwijl je rustig aan het poepen of plassen bent

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Dit toilet geeft voedingstips terwijl je rustig aan het poepen of plassen bent

We weten allemaal hoe chill het is om gewoon rustig op je troon te zitten (lees: toilet). Maar het zou nog chiller zijn als je wc in de tussentijd allerlei gegevens berekent. Wat voor gegevens dan? Nou, bijvoorbeeld wat je het beste kunt eten na je toiletbezoek. De Smart Toilet zit nog in zijn beginfase, maar belooft veel goeds! Marcel Zevenbergen doet onderzoek voor dit smart-toilet en vertelde er meer over in Start.

Technologie

De technologie gaat steeds verder met hele moderne smartphones of smartwatches. Het zijn tegenwoordig dingen die we iedere dag gebruiken. En wie maakt er nu niet (bijna) iedere dag gebruik van het toilet? Dus dachten de ingenieurs van het Eindhovense Imec Nederland: laten we een smart-toilet ontwikkelen!

Sensoren

Onderzoeker Marcel vertelt dat al bestaande en ontwikkelde sensoren omgebouwd zijn en in het toilet zijn geplaatst. Het gaat om sensoren van geavanceerde smartwatches en andere die nu gebruikt worden om waterkwaliteit te analyseren. De sensoren zitten in de wc-bril dus ook als man kan je Lil’ Willy niet eruit hangen en staand plassen. Je moet echt zittend plassen, anders gaat het niet werken boys.

“Zodra je gaat zitten vertelt het iets over je hartslag, meet het je bloeddruk én het toilet analyseert ook het zoutgehalte in je urine.”

Lowlands

Speciaal voor Lowlands en het restaurant Brasserie 2050 dat je daar kunt vinden is een eerste algoritme ontwikkeld en wordt de smart-toilet getest. “Nadat je je behoefte hebt gedaan en je handen wast, krijg je een persoonlijk advies van wat je hierna moet eten in het restaurant.” Ook niet onbelangrijk: alle data die worden verzameld blijven anoniem. Go test it out!

Ster advertentie
Ster advertentie