FunX

Jeff liet line uit 'Lotgenoot' van Winne op been tatoeëren: "Het hielp me door een moeilijke periode"

foto: Privéfotofoto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Jeff liet line uit 'Lotgenoot' van Winne op been tatoeëren: "Het hielp me door een moeilijke periode"

Afgelopen vrijdag vierde hiphop zijn vijftigste verjaardag. Om dit te vieren bespreekt Gilly iedere ochtend in Start een aan hiphop-gerelateerd onderwerp. Dit keer sprak hij met FunX-luisteraar Jeff over de track Lotgenoot van Winne. Jeff stuurde namelijk in de FunX-app een foto waarop te zien is dat hij een line uit het nummer heeft laten tatoeëren op zijn been. In Start legt hij aan Gilly uit waarom Lotgenoot zo'n diepe betekenis voor hem heeft.

Jeff heeft een line Lotgenoot van Winne getatoeëerd op zijn been: ''Heeft mij geholpen in een moeilijke periode''

Video niet beschikbaar

" Als geluk in de winkel lag"

"Als geluk in de winkel lag zou ik het kopen voor je. Snap dat." Als kenner van Nederlandstalige hiphop komt deze line je hoogstwaarschijnlijk bekend voor. Op Lotgenoot sprak Winne deze woorden uit om zijn beste vrienden duidelijk te maken dat hij er onvoorwaardelijk voor ze zal zijn. Veel hiphopfans scharen Lotgenoot onder één van de beste Nederlandse hiphopnummers ooit vanwege de boodschap van de track.

Ook voor Jeff was die boodschap ontzettend belangrijk aangezien Lotgenoot hem door een moeilijke periode heeft geholpen. "Ik heb een tijdje in een hele zware depressie gezeten. Daardoor zat ik diep in de put en zag ik het allemaal niet meer zitten", vertelt hij. Er was echter één goede vriend die er altijd voor Jeff is geweest gedurende deze zware periode. Samen hebben ze Lotgenoot naar eigen zeggen grijs gedraaid. "Dit nummer was al bekend bij ons, maar we hebben het zoveel geluisterd destijds dat de tekst op een gegeven moment zo diep in je ziel zit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe is hiphop ontstaan?

Hiphop viert in 2023 zijn vijftigste verjaardag. Op 11 augustus 1973 besloten Cindy Campbell en Clive Campbell, beter bekend als Kool Herc, een Back To School Party te geven in The Bronx in New York City. Op dat feest bracht Kool Herc voor het eerst zijn breakbeats ten gehore waarbij hij de drumsolo's van twee van dezelfde platen aan elkaar mixte om een eindeloos ritmisch nummer te creëren. De muziek viel zo goed in de smaak dat Kool Herc block party's (buurtfeesten) begon te organiseren, waarop hij hiphop aan een groter publiek introduceerde. Sindsdien nam de invloed van hiphop in rap tempo toe en is het genre uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke muziekstromingen ooit.

Ster advertentie
Ster advertentie