FunX

Nasrdin Dchar gaat voorstelling 'ADEM' livestreamen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nasrdin Dchar gaat voorstelling 'ADEM' livestreamen

Vanochtend sprak Fernando in Start met Nasrdin Dchar over zijn nieuwe voorstelling. Na de succesvoorstellingen DAD en JA is de acteur terug met een nieuwe show genaamd ADEM. De naam slaat op twee grote gebeurtenissen van het afgelopen jaar: Ten eerste, het coronavirus waar je letterlijk ademnood van kan krijgen. Ten tweede, de dood van George Floyd en racisme: 'I can't breathe.'

Nasrdin Dchar over nieuwe voorstelling 'ADEM': "Ik breng corona en racisme samen"

Depressief in bed

Het afgelopen jaar werden een hoop levens op zijn kop gezet door het coronavirus. Ook de toneelwereld heeft de klappen van het virus gevoeld. Fernando vroeg daarom aan Nasrdin hoe hij de afgelopen maanden heeft beleefd als acteur. ''Eerlijk gezegd is het wel een struggle hoor. Ups en downs, er zijn dagen geweest dat ik depressief in bed heb gelegen en dacht: shit, wat overkomt mij nou? Je speelt net drie keer een show, waar je je ziel en zaligheid in hebt gestopt, en dan moet je weer stoppen. Dat komt hard aan,'' vertelt hij.

Niet opgeven

Omdat zijn shows niet meer op een normale manier door konden gaan, zocht Nasrdin naar andere oplossingen: ''Ik gooi nooit zomaar de handdoek in de ring en ben altijd op zoek naar andere mogelijkheden,'' vertelt hij. Die oplossing vond hij dan ook: een livestream voor zijn show. ''In samenwerking met het Internationaal Theater Amsterdam ga ik op 12 december eenmalig de voorstelling livestreamen. Mensen kunnen online een kaartje kopen en krijgen één uur van tevoren een inlogcode toegestuurd. Zo kan je vanaf je bank toch de voorstelling checken,'' vertelt de acteur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'ADEM'

Waarom de naam ADEM? vroeg Fernando aan Nasrdin. ''De titel ADEM vangt de essentie van dit jaar. Ten eerste, gaat het letterlijk over het virus: corona kan je letterlijk in ademnood brengen. Tegelijkertijd heeft het virus mij ademruimte gegeven door mijn drukke planning op stop te zetten. Het tweede onderwerp waar de naam ADEM op slaat, is racisme. George Floyd, riep letterlijk dat hij niet kon ademen. De BLM-protesten hebben me echt geïnspireerd,'' legt Nasrdin uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgesproken

Het valt Fernando op dat Nasrdin zich online altijd uit tegen onrecht, maar is hij ook zo uitgesproken in zijn privéleven? Nasrdin vertelt dat hij dat toch wel lastig vindt: ''Een deel in mijn voorstelling gaat daar ook over. Het lukt me wel aardig om achter een beeldscherm mijn mening te uiten, maar face to face een conflict aangaan... dat vind ik nog best ongemakkelijk.''

Ster advertentie
Ster advertentie