FunX

The Possession: "Je schrikt je de t*ring"

  1. Newschevron right
  2. The Possession: "Je schrikt je de t*ring"
Halloween komt eraan dus de horrorfilms schieten als paddestoelen uit de grond en springen direct de bioscoop in. Robbert Blokland bespreekt deze week de enge film The Possession, de fantasyfilm Le Voyage de la Lune en de bloederige film Bait.


{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60549124&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

The Possession

The Possession is volgens Robbert een soort variatie op Exorcist over een Joods kistje waar een oude Joodse geest in zit. Die neemt Emily's lichaam over en daarom wordt de rabbijn erbij gehaald. Je kan volgens Robbert raden hoe het gaat, maar wel erg spannend. De filmkenner zegt dat je je de tering schrikt in een volle zaal. "En dat is soms lekker!"

Bait

Bait is een hele andere kant van het horrorgenre. De bloederige humorkant. Hij noemt het een idioot concept, waarin een hele stad vastzit door een tsunami. Een aantal mensen in een supermarkt zitten daar opgesloten met twee haaien. Het slaat volgens onze filmkenner helemaal nergens op. "Het is volslagen onzin, maar het is grappig en bloederig."

Le Voyage de la Lune

Le Voyage de la Lune is een fantasyfilm uit het jaar 1902 die vaak gezien wordt als een van de belangrijkste films voor de huidige generatie. De film is hersteld en ingekleurd en de groep Air heeft er een nieuwe soundtrack onder gezet.

Ster advertentie
Ster advertentie