FunX

Remy Bonjasky te gast bij Lijn5 met Zarayda

  1. Newschevron right
  2. Remy Bonjasky te gast bij Lijn5 met Zarayda

Remy Bonjasky, bijgenaamd The Flying Gentleman, is een Nederlands-Surinaams thaibokser. Hij vecht op de K-1-toernooien en is de huidige wereldkampioen K-1. Zarayda is nog aan het genieten van haar vakantie en dus gaat Delano vanavond in Lijn5 met Zarayda in gesprek met Remy Bonjasky. Lijn5 met Zarayda hoor je op maandag van 20.00u. tot 23.00u. op FunX Landelijk, ook te beluisteren via de kabel.



De Amsterdammer is tweevoudig K1-winnaar en publiekslieveling van de Japanners, omdat hij alles behalve het prototype is van een vechtsporter. Hij is knap, beschaafd, humoristisch en intelligent.

K1 bestaat sinds 1993 en is op dit moment de meest populaire vechtsport van de hele wereld. Het is een combinatie van kickboksen, kungfu, karate en boksen. Tijdens de jaarlijkse finale in Japan vechten de beste acht van de hele wereld om een geldbedrag van 400.000 dollar. De finale wordt wereldwijd in 124 landen uitgezonden.


Remy maakte 'pas' op zijn achttiende kennis met de vechtsport. De in 1981 naar Nederland geëmigreerde Surinamer was in zijn jeugd vooral op het voetbalveld te vinden.

Vorig jaar kwam er een boek uit over deze Flying Gentleman: ‘God in Japan’. Dit boek gaat over zijn gevecht naar de wereldtop en waarom het daarna bergafwaarts met hem ging. Vlak voor de finale van 2005 verliet zijn vrouw hem, hij zag zijn zoontje niet meer en in 2007 overleed zijn moeder.

Dat had zo'n grote impact op hem dat hijzelf en de rest van de wereld gingen twijfelen of hij ooit nog wel in de ring zou staan. Dankzij zijn leeuwenhart vecht hij zich vandaag terug naar de absolute wereldtop.

Vanavond is hij te gast in de studio bij Delano, Zarayda is nog aan het genieten van haar vakantie. Delano zal met Remy in gesprek gaan over zijn carrière en over zijn persoonlijk leven.

Verder natuurlijk Shownieuws en de Hardt Of Hardt Niet: de rubriek waarin een opkomend artiest advies en tips krijgt van een professional.

Je kunt hier de show van Lijn5 met Zarayda naluisteren op de site van Lijn5!

Kijk hier naar de heftige K1-finale tussen Remy Bonjasky en Badr Hari, waarin Badr Hari werd gediskwalificeerd:
{youtube}M0vpa3xgv1w{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie